Feest!

Oogappels is de meest gestreamde serie op NPO Start

7 december 2023 10:07 | serie | Door Judith Regeling

© Mark de Blok
De makers en castleden kunnen nu al terugkijken op een prachtig jaar. Naast de Gouden Televizier-Ring 2023 hebben ze namelijk ook de NPO Start Awards 2023 gewonnen. Hoe-zee! 

Ook voor Selma Omari en Yvon Jaspers is er goed nieuws.

Lees ook: Winnaar Gouden Televizier-Ring 2023: Oogappels 

Oogappels

Het is eigenlijk niet zo verrassend dat Oogappels in de prijzen is gevallen. Als er dit jaar één serie was waar je niet omheen kon, dan was het wel dit juweeltje van Will Koopman, met Jeroen Spitzenberger, Bracha van Doesburgh, Eva Van der Gucht en een scala aan andere acteurs. Kijkers van het vijfde seizoen lieten week na week weten dat ze diep geraakt waren, met name door het verhaal van Erik (Ramsey Nasr) en zijn vader (Hans Croiset).

Dat het vijfde seizoen op televisie niet onopgemerkt is gebleven, was al wel duidelijk. Wekelijks zaten ongeveer 1 miljoen kijkers aan de buis gekluisterd. Toch is het daar niet bijgebleven, want ook online was het een doorslaand succes. De NPO laat vandaag weten dat Oogappels de meest gestreamde serie van het jaar is, vlak voor de AVROTROS-series Dag & Nacht en Flikken Maastricht.

NPO Start Award

Naast de prijs voor de meest gestreamde serie reikt de NPO ook jaarlijks een prijs uit aan de makers van de meest gestreamde documentaire, het meest gestreamde human interest en realityprogramma en aan het meest gestreamde jeugdprogramma in de periode van 1 januari tot 1 november 2023. Dit jaar is de eer aan Selma Omari voor haar documentaire Selma: Op Mijn Manier, het inmiddels afgelopen seizoen van Boer Zoekt Vrouw Europa en Lampje. Die laatste won het van Heel Holland Bakt Kids en Brugklas.

Meer over