Opnames starten half maart

Er komt een tweede seizoen van Swanenburg

7 maart 2023 15:26 | serie | Door Susanne Jansen

© KRO-NCRV
Na het succesvolle eerste seizoen van Swanenburg op NPO 1 uit 2021, kon een tweede seizoen niet uitblijven. De opnames starten halverwege maart en de zoektocht naar figuranten voor het nieuwe seizoen is in volle gang bezig.

Swanenburg is een Nederlandse dramaserie, waarin de rijke familie Praal centraal staat. De familie heeft weinig tegenslag gekend in het leven, buiten de gebruikelijke ups-and-downs die elke familie kent. Wanneer pater familias Jack Praal (Aus Greidanus sr.) wordt geconfronteerd met zijn grootste angst als zijn jongste zoon Dirk (Jan-Paul Buijs) in verband wordt gebracht met de dood van een vrouw, komt de familie in een lastige situatie terecht met verraad en intriges. 

In het nieuwe seizoen wordt de familie Praal weer vertolkt door Tine Joustra (moeder Caroline Praal), Frederik Brom (oudste zoon Benno Praal), Sanne Langelaar (dochter Iris Praal), Jan-Paul Buijs  (zoon Dirk Praal) en Ella-June Henrard (jongste dochter Eva Praal). De overige cast wordt binnenkort bekendgemaakt.

Award

Het eerste seizoen werd uitgezonden in de zomer van 2021 en eind 2021 ontving de serie een NPO Start Award, voor de meest gestreamde serie. 

Figuranten

Voor de serie zijn de makers nog op zoek naar figuranten in een verslavingskliniek, een moeder met (eigen) baby, een aantal accountants en losse acteurs. Aanmelden als figurant kan hier.

Het tweede seizoen van Swanenburg is vanaf 25 december dagelijks te zien bij KRO-NCRV op NPO 1 en NPO Start. De volledige serie staat vanaf 25 december ook op NPO Plus. 

Meer over