Wie is wie?

Alle boeven van Flikken Maastricht op een rij

2 november 2023 14:30 | serie | Door Janine van Rooden

© AVROTROS
Flikken Maastricht draait al heel wat jaren mee op de Nederlandse televisie. Elk seizoen zijn er weer nieuwe criminelen die het op Floris Wolfs (Victor Reinier) en Eva van Dongen (Angela Schijf) hebben gemunt. Dat zijn er inmiddels heel wat dus om je geheugen op te frissen hebben we de belangrijkste boeven voor je op een rijtje gezet!

Bij nieuwe seizoenen wordt dit overzicht weer aangevuld.

Bea Middelkoop (Carly Wijs)

Bea is een witwasser die Frank het leven zuur maakt tijdens het uitbreiden van Pension de Ponti.

Frank besluit uiteindelijk naar de politie te stappen en zijn verhaal over haar te doen, maar moet dat met de dood bekopen op zijn eigen trouwdag.

Carly Wijs als Bea Middelkoop in Flikken Maastricht
Carly Wijs als Bea Middelkoop in Flikken Maastricht

Luca de Keyzer (Marwan Kenzari)

Luca is de vriend van Wolfs dochter Fleur. Hij blijkt een (drugs)crimineel te zijn en trekt Fleur hier steeds verder in mee. Wolfs probeert hem achter de tralies te krijgen, maar Luca is hem steeds te slim af.

Wolfs en Luca belanden door een zaak uiteindelijk in een politieachtervolging, waarbij Wolfs hem doodschiet.

Marwan Kenzari als Luca de Keyzer in Flikken Maastricht
Marwan Kenzari als Luca de Keyzer in Flikken Maastricht

Daan de Vos (Thomas Acda)

Daan is één van de criminelen met een lange verhaallijn. Hij voegt zich bij het politieteam van Maastricht als voorbeeldig rechercheur, maar heeft het ondertussen op Wolfs gemunt.

De zus van Daan heeft zichzelf namelijk samen met haar zoontje van het leven beroofd en daar houdt hij Wolfs verantwoordelijk voor. Zijn zus en Wolfs hebben in het verleden namelijk een verhouding met elkaar gehad.

Daan doet verwoede pogingen om Wolfs te laten ontslaan en zelfs te vermoorden, maar zonder resultaat. Uiteindelijk besluit Wolfs dochter Fleur dat alle terreur genoeg is geweest. Zij vermoordt hem.

Thomas Acda als Daan de Vos in Flikken Maastricht
Thomas Acda als Daan de Vos in Flikken Maastricht

Brann Collins/Garry Utters (Lee M. Ross)

Marion is tot over haar oren verliefd op Brann, maar Eva en Wolfs komen erachter dat hij niet is wie hij zegt dat hij is. Brann blijkt namelijk Garry Utters te heten en is een huurmoordenaar die werkt voor de IRA.

Garry is van plan om de president van Amerika – die een bezoek aan Maastricht brengt – te vermoorden en wil de zoon van Marion hiervoor op laten draaien. Dit lukt echter niet en Garry wordt uitgeschakeld door de FBI.

Lee M. Ross als Garry Utters in Flikken Maastricht
Lee M. Ross als Garry Utters in Flikken Maastricht

Jens Bols (Martijn Nieuwerf)

Jens is ook één van de criminelen met een lange verhaallijn. Hij is de nieuwe officier van justitie en erop gebrand om de moordenaar van Daan de Vos te vinden. Eerst verdenkt hij Wolfs, maar later komt hij erachter dat Fleur de dader is en legt haar een gevangenisstraf van twaalf jaar op.

In de tijd dat hij werkzaam is in Maastricht wordt hij verliefd op Eva, maar die moet niets van hem hebben. Zijn verliefdheid wordt een obsessie en hij ontvoert Eva om haar toch voor zich te winnen. Ondertussen laat hij het toe dat Wolfs zijn dochter uit de gevangenis bevrijdt, zodat hij niet achter Eva aangaat. Wolfs zet zijn dochter op het vliegtuig naar Brazilië.

Toch vertrouwt Wolfs het niet en hij gaat daarom alsnog op zoek naar Eva. Bols blijkt dus Eva, maar inmiddels ook Fleur te hebben ontvoerd en stelt Wolfs voor de keuze: Eva of Fleur in leven houden. Hoewel Wolfs voor Fleur kiest, schiet Bols haar dood.

In een later seizoen komen Eva, Wolfs en Bols door een motorclub opnieuw voor een confrontatie te staan met elkaar, waarbij Bols het leven laat.

Martijn Nieuwerf als Jens Bols in Flikken Maastricht
Martijn Nieuwerf als Jens Bols in Flikken Maastricht

Tony Verwoerd (Javier Guzman)

Tony is het vriendje van politieagent Esmee. Romeo vertrouwt hem alleen niet en komt erachter dat hij een lang strafblad heeft. Hij waarschuwt Esmee, maar die wil er niets van weten.

Tony blijkt uiteindelijk bij de maffia te horen en brengt Esmee om het leven. Hij slaat op de vlucht, maar loopt Romeo tegen het lijf die hem neerschiet.

Javier Guzman als Tony Verwoerd in Flikken Maastricht
Javier Guzman als Tony Verwoerd in Flikken Maastricht

Louis Daerden (Tom van Bauwel)

Louis is de hoogste baas van het Belgische hof van assisen te Luik en de leider van Virtus et Justitia, een geheim genootschap van hooggeplaatsten die zich bezighouden met seksfeesten waar minderjarigen bij betrokken zijn.

Wolfs en Eva proberen hem achter de tralies te krijgen, maar hij weet elke keer te ontsnappen. Hij wordt uiteindelijk slachtoffer van zijn eigen genootschap en na een klopjacht dood gevonden in een auto in een parkeergarage.

Tom van Bauwel als Louis Daerden in Flikken Maastricht
Tom van Bauwel als Louis Daerden in Flikken Maastricht

Lies Dewulf (Marieke Dilles)

Lies is de persoonlijke assistent van Louis Daerden en behoort dus ook tot de top van Virtus et Justitia. Eva en Wolfs hebben niet direct door hoe groot haar rol in het genootschap is, waardoor ze lang buiten schot blijft.

Als Wolfs haar toch probeert te arresteren, wordt hij door haar aangevallen met een stroomstootwapen. Ze bindt hem vast en laat hem achter in een brandend huis, waar hij gelukkig uit weet te ontsnappen.

Lies wordt uiteindelijk door één van haar Virtus et Justitia-slachtoffers vermoord.

Marieke Dilles als Lies Dewulf in Flikken Maastricht
Marieke Dilles als Lies Dewulf in Flikken Maastricht

Edwin ‘Eddie’ Wijnberg (Tygo Gernandt & Ruud Smulders)

Eddie is een crimineel die wraak wil nemen op politie en justitie vanwege het onrecht dat hem eerder is aangedaan. Hij probeert verschillende aanslagen te plegen op onder anderen Eva en Wolfs, maar die lukken niet.

Eddie kookt van woede en bereidt een slinkse valstrik voor waarbij Wolfs uiteindelijk achter de tralies belandt. Als Eva en Wolfs doorhebben dat Eddie hier verantwoordelijk voor is openen ze de jacht op hem.

Het is Eva die hem in een één op één confrontatie doodschiet. Wolfs wordt uiteindelijk vrijgepleit van de fuik die Eddie heeft opgezet.

Tygo Gernandt als Eddie Wijnberg in Flikken Maastricht
Tygo Gernandt als Eddie Wijnberg in Flikken Maastricht

Waar kan ik Flikken Maastricht kijken?

Alle seizoenen van de AVROTROS-serie Flikken Maastricht zijn te bekijken via NPO Plus en NLZIET.

Meer over