Paris Jackson waarschuwt voor 13 Reasons Why

Paris Jackson, de dochter van popkoning Michael Jackson, raadt tieners die kampen met zelfmoordgedachten af om te kijken naar de Netflix-serie 13 Reasons Why. Dat meldt ze via Instagram.

Paris Jackson onthulde eerder in een interview met Rolling Stone dat ze last had van een depressie en maar liefst drie zelfmoordpogingen heeft gedaan. Hierdoor vond ze het lastig om te kijken naar de Netflix-serie 13 Reasons Why. Deze serie draait om het personage Clay dat een doosje met cassettebandjes op de mat vindt. Ze blijken afkomstig van een schoolgenootje dat twee weken eerder zelfmoord pleegde. In de opnames wijst ze met de beschuldigende vinger naar dertien mensen.

13 Reasons Why

Paris begint haar betoog over 13 Reasons Why positief. “De show heeft heel goed werk geleverd door te laten zien hoeveel impact je woorden en daden kunnen hebben op andere mensen. Je kunt niet zomaar dingen tegen anderen zeggen zonder er over na te denken wat dat met ze doet”, schrijft ze op Instagram.

Paris Jackson

Toch raadt ze tieners die kampen met zelfmoordgedachten af om te kijken naar de Netflix-serie. “Het kan ook iets losmaken. Wees alsjeblieft voorzichtig en hou in je achterhoofd dat het je misschien duistere gedachtes kunt geven. Als je het moeilijk hebt, kijk dan alsjeblieft niet. Als je denkt dat je het aankan, doe dat dan vooral wel.”

Meer over: