Zevendelig

Ruben Terlou ontmoet moedige doorzetters in de zorg in VPRO-serie Dokter Ruben

5 september 2023 12:16 | serie | Door Tessa Kok

© VPRO

Ruben Terlou is opgeleid als arts, maar maakte na het studeren een bijzondere keuze. Hij verruilde een carrière in het ziekenhuis namelijk voor die van televisiemaker en reisjournalist. Zijn doktersblik raakte hij echter niet kwijt.

Dokter Ruben

In de nieuwe VPRO-serie Dokter Ruben, die uit 7 delen bestaat, ontmoet Ruben Terlou in zeven landen helden in de gezondheidszorg. Deze moedige doorzetters streven er niet alleen naar om de kwaal te genezen, maar proberen ook de ziekmakende omstandigheden als armoede, ongelijkheid, vervuiling en onveiligheid beter te maken.

Hoe beïnvloedt de maffia de Zuid-Italiaanse gezondheidszorg en welke stappen kunnen artsen nog ondernemen wanneer rebellengroepen zich blijven vergrijpen aan vrouwen in Congo? Ruben duikt in de wereld van gezondheidszorg om te achterhalen hoe het er in verschillende landen aan toe gaat.

Verschillende landen

In de nieuwe serie is te zien hoe Ruben een bezoek brengt aan diverse landen/ Zo bezoekt hij onder meer de Verenigde Staten, Congo, Siberië, Italië, Mexico en India. De serie bestaat uit zeven delen en is vanaf zondag 15 oktober om 20.20 uur bij VPRO op NPO 2 en NPO Start te zien. 

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door VPRO (@omroepvpro)

Meer over