Seizoensfinale Game of Thrones duurt extreem lang

9 juni 2017 14:19 | serie | Door Televizier

© Helen Sloan/HBO

De zevende en tevens laatste aflevering van het komende seizoen van Game of Thrones duurt veel langer dan vooraf werd gedacht. De seizoensfinale eindigt pas na 81 minuten. Dat maakte HBO vrijdag bekend.

Het nieuwe seizoen van Game of Thrones krijgt slechts zeven afleveringen. Dat lijkt weinig, maar dat is het zeker niet. De duur van de afleveringen is door de makers van de populaire HBO-serie flink opgeschroefd. Zo duren de zesde en zevende aflevering respectievelijk 71 en 81 minuten. Dat is niet veel korter dan bioscoopfilms als De Leeuwenkoning (88 minuten), Cloverfield (85 minuten) en Phone booth (81 minuten). De eerste vijf afleveringen duren ongeveer een uurtje.

Epische veldslagen

Of de kijker in de seizoensfinale van Game of Thrones wordt getrakteerd op epische veldslagen is vooralsnog onduidelijk. Dat ze er komen is in ieder geval een feit. De onderstaande trailer toont krachtige knokpartijen, waar het hart van menig fan sneller van gaat kloppen. Ook zien we in de trailer dat Daenerys in Westeros belandt, Cercei met de harde hand regeert en Jon Snow de enige echte ‘King of the North’ is.

Ed Sheeran

Niet alleen de vaste gezichten duiken in op in de nieuwe reeks. Zo maakt niemand minder dan Ed Sheeran zijn opwachting in een van de zeven afleveringen. Hij kruipt in de huid van een muzikant, die een liedje zingt voor Arya Stark (Maisie Williams).

Meer over