Geen elfde seizoen

Serie Roseanne geschrapt na racistische tweets Roseanne Barr

29 mei 2018 20:30 | serie | Door Irma Tomas

© ANP
Er komt geen elfde seizoen van de succesvolle comedyserie Roseanne. Zender ABC heeft de serie geschrapt nadat hoofdrolspeelster Roseanne Barr enkele racistische tweets plaatste.

De tweets waren gericht aan de voormalige adviseur van Barack Obama, Valerie Jarrett. Ze noemde Jarret daarin een kruising tussen het Moslim Broederschap en The planet of the apes. Barr, een enthousiast aanhanger van president Trump, verdedigde haar tweets in eerste instantie door ze onder de categorie humor te scharen, later bood ze haar excuses aan en verwijderde ze haar twitter-account.

Walgelijk

Maar dat was niet genoeg voor de bazen van ABC die de tweets van Barr 'walgelijk' noemen. Volgens de zender zijn de uitspraken zo weerzinwekkend dat ze geen andere beslissing konden nemen dan het cancellen van de serie Roseanne.

Succesvolle comeback

De comeback van Roseanne na 21 jaar was eerder dit jaar zo succesvol dat ABC al na twee afleveringen besloot er een nieuw seizoen aan vast te plakken. Naar de première van het tiende seizoen keken meteen 18.2 miljoen mensen.

Meer over