Internationale dramaserie

Shahine El-Hamus blikt vooruit op Bestseller Boy: 'Ik mocht vette dingen doen'

27 november 2022 10:00 | serie | Door Tijgerbloed Teksten

© AVROTROS

De nieuwe dramaserie Bestseller Boy gaat over een jonge Amsterdammer met nietsontziende schrijfambities. Hoofdrolspeler Shahine El-Hamus: ‘Hij lijkt niet op mij maar ik herken wel zijn doorzettingsvermogen.’

Je speelt in ‘Bestseller boy’ de jonge schrijver Momo. Wat voor gevoel heb je bij hem?

“Het is een jongen met een grote droom. Hij is bereid alles daarvoor op te geven, zijn vrienden, zelfs zijn familie. Hij gaat zo ver dat hij alles kwijtraakt. Daarin lijkt hij niet op mij. Ik zou familie en vrienden nergens voor opofferen. Zijn doorzettingsvermogen herken ik wel. Dat je nooit opgeeft als je de beste wilt worden, je niets aantrekt van wat anderen zeggen.”

Je werkt met hetzelfde team als ‘De belofte van Pisa’ waarvoor je een Gouden Kalf won, hoe is dat?

“Ja, dezelfde regisseur, naar een boek van dezelfde schrijver, Mano Bouzamour. Toen ik werd gevraagd twijfelde ik, wil ik nog een keer hetzelfde doen? Maar die twijfel duurde niet lang. Het is een compleet ander verhaal dan De Belofte van Pisa. Dit keer heb ik het boek bewust niet gelezen, ik wilde het loslaten zodat ik er mijn eigen ding van kon maken.”

‘Bestseller Boy’ is een internationale coproductie met de Amerikaanse studio CBS, wat merkte je daarvan?

“Wat je vooral merkt is dat er meer tijd wordt genomen en je dus meer draaidagen hebt. Je krijgt daardoor ook de tijd om fouten te maken en dingen uit te proberen. Ik mocht vette dingen doen, een stunt op het dak van het W-hotel op de Dam in Amsterdam en zelf een vliegtuig besturen.”

Jullie gingen ook naar Marokko voor opnames, hoe was dat?

“Prachtig, we zaten midden in de bergen, ik voelde de rust op me neerdalen. Ook omdat de aflevering die zich daar afspeelt gaat over terugkeren naar jezelf en naar wat echt belangrijk voor je is. Maar hartje Amsterdam draaien was ook leuk hoor. Zo’n drukke stad is wel iets meer stress, maar het is ook mijn stad, waar ik me thuis en veilig voel.”

Je zit inmiddels op de toneelschool

“Ja ik zit nu in het tweede jaar. Mensen vonden het een shock: ‘Je hebt net een Gouden Kalf gewonnen, waarom ga je naar school?’ Maar ik wil blijven leren, je kunt jezelf altijd verbeteren. Mijn rugzakje was voor een kwart of de helft gevuld en wordt nu steeds voller met skills. Je werkt aan je stem, articulatie, zang, tekstbehandeling, leert onderzoek doen naar je personage, dat vind ik fijn.”

Wat is je ultieme droomrol?

“Ik zou wel een keer een psychiatrisch patiënt willen spelen. Iemand die zo ver van me af ligt dat ik echt moet transformeren. Iedereen die zo’n film wil maken mag mij bellen. Ik zou er totaal induiken. Mijn lievelingsfilms zijn vaak van acteurs die zo diep in hun rol zijn gedoken dat ze moeite hebben om eruit te komen. Zoals Heath Ledger in The Joker.”

De AVROTROS-reeks Bestseller Boy is vanaf zondag 27 november wekelijks om 20:30 uur te zien op NPO3.

Meer over