Interview

Sisi is terug met een tweede seizoen: “Verwacht veel actie”

21 december 2022 13:28 | serie | Door Esther Hut

Na het enorme succes van het eerste seizoen is Sisi deze kerst terug! Eindelijk kunnen we zien hoe het liefdesavontuur verder gaat tussen Franz Josef en Sisi. Verwacht affaires, eetproblemen, depressies en oorlog.

Dit seizoen kruipen Dominique Devenport en Jannik Schümann opnieuw in de huid van Sisi en keizer Franz Josef. Daarnaast is er een grote rol weggelegd voor Giovanni Funiati, die de aantrekkelijke graaf Andrassy speelt. TVgids had de eer aanwezig te zijn tijdens de première in Wenen en sprak de hoofdrolspelers over wat we precies kunnen verwachten.

Waar de meeste Sisi-fans vooral de Romy Schneider-films gewend zijn en een brave keizerin zien die haar man gehoorzaamt in een liefdevolle relatie, is dat dit keer wel anders. Dominique Devenport zet een hele andere Sisi neer. Een moderne, feministische vrouw met een sterke eigen wil en mening.

Waarom is er gekozen om de huidige Sisi een stuk moderner te maken?

Dominique: “De manier waarop Romy Schneider werd geportretteerd was rond die tijd het ideaal plaatje van de vrouw. Als we hetzelfde beeld van Sisi gebruiken in de nieuwe versie dan zou niemand zich met haar kunnen identificeren. Het is niet van deze tijd. Ze laat geen idealen zien die we vandaag de dag in deze moderne tijd hebben.”

Waarom denk je dat het verhaal van Sisi na al die jaren nog steeds zo’n succes is?

Dominique: “Mensen zijn erg geïnteresseerd in historische thema's en persoonlijkheden. Het is denk ik een soort trend op dit moment. Ook met series als Bridgerton en The Crown. Nu proberen we meer vrouwelijke verhalen te vinden en natuurlijk is Sisi een van de meest bekende vrouwen uit de historie. Ze was in Europa een van de meest mondige vrouwen uit de 19e eeuw.”

Kunnen jullie iets vertellen over wat we kunnen verwachten in het tweede seizoen?

Jannik: “Het eerste seizoen werd heel goed ontvangen en de verwachtingen zijn natuurlijk sowieso hoog als mensen vooral de film met Romy Schneider voor ogen hebben. Een volgend seizoen moet eigenlijk altijd beter zijn dan de vorige en daarnaast moeten we voor verrassingen zorgen. Dat was een mooie uitdaging, maar ik denk dat dat wel gelukt is.”

Dominique: “Het tweede seizoen is minder sprookjesachtig. Het eerste seizoen zat vol grote prinsessenjurken en een mooi liefdesverhaal, maar het tweede seizoen gaat vooral over hoe Franz en Sisi het als keizer en keizerin doen. Het is wilder en je kan vooral meer actie verwachten. Het is echt een nieuwe fase in hun leven. Be prepared, want er gaat nog heel wat komen!

Giovanni: “In het tweede seizoen worden er meerdere verhalen verteld en dat verandert steeds. Het wordt nóg spannender, omdat er zoveel gaat gebeuren. Dus ik denk dat het een goede opvolger is van het eerste seizoen.”

Hoe zou je de relatie tussen Franz en Sisi in het tweede seizoen beschrijven?

Jannik: “In het eerste seizoen leerden we elkaar kennen. Sisi werd keizerin, en het was alleen maar liefde. In het tweede seizoen worden we geconfronteerd met het alledaagse leven. Bovendien zit Franz in de problemen omdat hij problemen heeft met de Duitse kanselier Otto von Bismarck, de nieuwe vijand. Hij heeft Sisi’s hulp hard nodig om aan informatie te komen, dus moeten ze veel samenwerken. Sisi vertrekt daarom naar Hongarije om informatie te krijgen, maar daar gebeurt natuurlijk het één en ander.”

Binnenkort te zien

Het nieuwe seizoen bestaat uit zes afleveringen en is vanaf donderdag 22 december in zijn geheel te zien op NPO Plus. Vanaf maandag 26 december (Tweede Kerstdag) is dagelijks een aflevering te zien om 20:30 uur op NPO 2.

Mocht je het eerste seizoen nog niet gezien hebben of wil je ‘m juist nog een keer zien om alvast in de stemming te komen? Dat seizoen is hier online te bekijken op NPO Plus.

Meer over