Nergens meer te bekennen

Talpa houdt het bij één seizoen van Five Live

18 januari 2023 14:28 | serie | Door Esther Hut

© Roy Beusker

Even leek het erop dat de serie Five Live met Linda de Mol en Waldemar Torenstra een vervolg zou krijgen, maar die plannen lijken nu definitief van de baan.

Talpa heeft namelijk aan RTL laten weten dat er voorlopig geen tweede seizoen komt van de serie.

Verwijderd van Videoland

Ondanks dat er geen tweede seizoen komt van Five Live, lijkt het eerste seizoen ook helemaal van de aardbodem te zijn verdwenen. De serie was namelijk tot voor kort nog gewoon te zien op Videoland, maar nu gewoon foetsie.

De reden dat Five Live niet meer op Videoland staat is onbekend. RTL en Talpa wijzen maar naar elkaar. Volgens RTL Boulevard verwijst RTL, de eigenaar van Videoland, naar Talpa. Die zegt op zijn beurt niet te weten waarom Five Live niet meer op Videoland staat.

Rob Goossens

Rob Goossens laat in RTL Boulevard weten wel een idee te hebben waarom de serie niet meer op de streamingsdienst te vinden is. “Het klinkt toch alsof er iemand, en met iemand bedoel ik Linda de Mol, heeft gezegd ‘ik wil gewoon niet meer herinnerd worden aan die serie, dus haal alles er maar van af'.”

Kijkcijfers

Afgelopen oktober bevestigde Talpa dat er gesprekken waren over een eventueel tweede seizoen. Het aantal kijkcijfers zou natuurlijk al een reden kunnen zijn om er geen vervolg aan te geven. Five Live ging uitstekend uit de startblokken met ruim een miljoen kijkers, maar met de week werden dat er minder. Met als dieptepunt nog maar 300.000 kijkers per week.

Meer over