Overzicht

Terug naar Meerdijk: Dit zijn de comeback-kids van GTST

2 mei 2023 10:00 | serie | Door Jef Willemsen

© Videoland

Cas Jansen keerde begin april na ruim zes maanden afwezigheid terug in GTST. Het is niet voor het eerst dat de soapmakers geliefde personages een comeback gunnen.

Cas Jansen (Julian Verduyn)

Cas Jansen stond al te boek als comeback kid toen hij in 2019 na twintig jaar terugkeerde in de serie. De onstuimige puber van toen was nu een getrouwde man met drie kinderen. De Verduyns werden centrale figuren in de serie en bleken ondanks vele tegenslagen een warm, hecht gezin. Dit was juist de reden voor de schrijvers om Julian een halfjaar te scheiden van zijn familie. De komende tijd wordt duidelijk hoe de afgelopen zes maanden Julian, Saskia en hun kroost hebben veranderd.

Cas Jansen als Julian Verduyn in GTST
Cas Jansen als Julian Verduyn in GTST

Lone van Roosendaal (Billy de Palma)

Lone van Roosendaal werd in 2018 gevraagd voor een korte gastrol als de louche kunsthandelaar Billy de Palma. Lone wist van De Palma zo’n populair personage te maken dat de gehaaide zakenvrouw al snel voor langere tijd terugkeerde in Meerdijk. Met tussenpozen zette ze het soapdorp uiteindelijk nog eens drie jaar op stelten. Zo bleek ze de verloren moeder van Shanti (Bertrie Wierenga) en was haar onverwachte huwelijk met Ludo (Erik de Vogel) de zomercliffhanger van 2019.

Lone van Roosendaal als Billy de Palma in GTST
Lone van Roosendaal als Billy de Palma in GTST

Bas Muijs (Stefano Sanders)

Bas Muijs debuteerde in 1999 als de charismatische halfbroer van Ludo Sanders. Tot zijn vertrek in 2005 brak hij heel wat harten en verwekte hij Lucas Sanders (Ferry Doedens), na een onenightstand met Janine (Caroline de Bruijn). In 2009, 2015 en 2020 kwam hij steeds eventjes terug om feesten en partijen bij te wonen, maar vorig jaar maakte Stefano een definitieve rentree als Ludo’s nieuwe aartsrivaal. Muijs speelt de rol zo overtuigend dat veel fans hem het liefst zouden zien vertrekken. Voorlopig gaat Stefano nog nergens heen, zeker niet als hij binnenkort opnieuw vader wordt.

Bas Muijs als Stefano Sanders in GTST
Bas Muijs als Stefano Sanders in GTST

Bartho Braat & Wilbert Gieske (Jef & Robert Alberts)

Jarenlang waren Bartho Braat en Wilbert Gieske als Jef en Robert Alberts centrale figuren in de soap. Maar de broers verdwenen langzaam naar de achtergrond. Gieske stopte in 2008 en kwam in 2015 korte tijd terug om soapbroer Bartho Braat uitgeleide te doen. Jef en Robert vertrokken samen naar Zuid-Frankrijk om een wijnboerderij te runnen, maar jaarlijks keert een van hen begin december even terug naar Nederland om Sinterklaas te assisteren.

Wilbert Gieske en Bartho Braat in GTST
Wilbert Gieske en Bartho Braat in GTST

Babette van Veen (Linda Dekker)

Babette van Veen geldt als de comeback-koningin van GTST. Ze speelde in 1990 in de eerste scènes van de eerste aflevering en bleef tot 1998 verbonden aan de soap die haar beroemd maakte. In 2005 keerde ze een paar maanden terug om in 2015 weer een vaste waarde in de serie te worden.

Eind 2021 werden Linda en haar soapechtgenoot Anton (Joep Sertons) echter vrij rigoureus uit de serie geschreven. De schrijvers wilden een nieuwe koers gaan varen, maar kwamen al na een paar maanden terug op dit bij kijkers weinig populaire besluit. Na een goed gesprek met de makers keerde Babette terug op de set, voor wat een gastrolletje van een paar weken zou zijn. Inmiddels is haar verblijf stilletjes voor onbepaalde tijd verlengd.

Babette van Veen als Linda Dekker in GTST
Babette van Veen als Linda Dekker in GTST

Goede Tijden, Slechte Tijden is nog tot 1 juni 2023 van maandag t/m donderdag om 20:00 uur te zien op RTL4.

Meer over