The Knick stopt definitief

27 maart 2017 16:49 | serie | Door Televizier

© HBO

Het doekt valt definitief voor de medische dramaserie The knick. Het nieuws komt niet volledig uit de lucht vallen, aan het einde van het tweede seizoen werd er al afscheid genomen van hoofdrolspeler Clive Owen.

The Knick krijgt geen derde seizoen meer. Dat maakte Kary Antholis, president van HBO miniseries en Cinemax programming, bekend. “Na een veelgeprezen tweede seizoen van ons drama The knick hebben we besloten om niet verder te gaan met deze reeks. Ondanks het feit dat we bijzonder trots zijn op wat we met deze serie hebben weten neer te zetten en we zeer veel respect hebben voor het werk van Steven Soderbergh is het tijd geworden om er afscheid van te nemen”, schrijft hij.

Sterk

Door het afscheid van Clive Owen komt het definitieve einde van de serie niet helemaal uit de lucht vallen. Dat neemt niet weg dat er een zeer droevig einde komt aan een hoogstaande serie. Op de gezaghebbende filmsite IMDB.com wordt de reeks beoordeeld met een 8,5. Ter vergelijking: The walking dead en Prison break krijgen respectievelijk een 8,4 en een 8,3.

The Knick

In Nederland zijn de eerste twee seizoenen voorlopig nog te zien via het betaalkanaal van Ziggo. Ben je benieuwd waar de serie over gaat? Hierbij The knick in een notendop: The knick speelt zich begin jaren 1900 af in het New Yorkse ziekenhuis The Knickerbocker. Clive Owen vertolkt de rol van de briljante, aan drugs verslaafde chirurg John W. Thackery. Samen met wat collega-chirurgen, doktoren en het verplegend personeel verlegt hij voortdurend de grenzen van de medische wetenschap. Niet zonder risico’s aangezien de sterftecijfers uitzonderlijk hoog zijn en men geen toegang heeft tot enige vorm van antibiotica.

Meer over