Vanaf 30 december

Thom Hoffman en Brigit Schuurman ook in nieuwe Baantjer-serie

6 november 2019 17:00 | serie | Door Irma Tomas

© RTL/Martijn van Gelder
De cast van de nieuwe serie Baantjer het begin is zo goed als rond. De nieuwste aanwinsten zijn o.a Thom Hoffman en Birgit Schuurman. 

Ook Barbara Sloesen, Leny Breederveld, Charlotte Vandermeersch en Poal Cairo doen mee in de nieuwe reeks, maar dat zijn minder bekende namen. Waldemar Torenstra en Yannick Jozefzoon spelen respectievelijk Jurriaan de Cock en zijn nieuwe partner Andy Ruiter. Baantjer het begin speelt zich, net als de film, af in het Amsterdam van de jaren ’80 als de stad overspoeld wordt door zware wapens en de georganiseerde misdaad. Tygo Gernandt doet, net als in de film, ook weer mee. 

Thom Hoffman is advocaat

Thom Hoffman neemt de rol van advocaat Martin Lagemaat voor zijn rekening, ook wel ‘De makelaar’. Birgit Schuurman speelt Adinda, de barvrouw van Café Surga, waar de boven- en onderwereld elkaar regelmatig ontmoeten. Barbara Sloesen speelt Julia, de dochter van de net overleden Jan Baakers, oud-politieagent van Bureau Warmoesstraat.

Zware jongen

Leny Breederveld verzorgt de rol van archivaris. De Vlaamse Charlotte Vandermeersch kruipt in de huid van LaCroix, die de hulp van De Cock inschakelt bij het oplossen van een wapenroof. Poal Cairo speelt Johnny Wormgoor, een zware jongen in de Amsterdamse onderwereld.

De serie Baantjer het Begin is vanaf maandag 30 december te zien bij RTL 4 om 20.30 uur. De eerste week begint met een dubbele aflevering. Daarna volgt wekelijks op zondag een aflevering om 22.00 uur. (Dat is een beetje verwarrend, dus let op!)
Op Videoland is de serie vanaf maandag 30 december in zijn geheel te zien.

Meer over