Het Gouden Uur

Nieuwe thrillerserie over terroristische aanslag met Nasrdin Dchar

21 september 2022 13:46 | serie | Door Irma Tomas

© AVROTROS
Nasrdin Dchar speelt de hoofdrol in de nieuwe zesdelige thrillerserie Het Gouden Uur. Daarin worden alle betrokkenen van een terroristische aanslag gevolgd in het uur na de aanslag. 

Nasrdin Dchar speelt Mardik, een rechercheur van Afghaanse afkomst. Hij krijgt een verontrustend sms'je waaruit blijkt dat zijn jeugdvriend Faysal (Abbas Fasaei) naar Nederland is gekomen. Een dag later wordt Nederland opgeschrikt door een terroristische aanslag. Mardik verdenkt zijn jeugdvriend en gaat direct op onderzoek uit.

Ellen Parren

Tegelijkertijd wordt Mardik gewantrouwd door AIVD-agent Joëlle (Ellen Parren) nadat ze een verontrustende ontdekking doet uit zijn verleden. Waar Mardik al zijn pijlen op zijn jeugdvriend richt, raakt Joëlle er steeds meer van overtuigd dat Mardik zelf iets met de aanslag te maken heeft. De klopjacht die volgt heeft verstrekkende gevolgen.

Matteo van der Grijn

Het Gouden Uur volgt alle betrokkenen, waaronder daders, slachtoffers en alle hulpdiensten die het eerst ter plaatse zijn. Andere rollen in de serie worden gespeeld door Matteo van der Grijn, Sophie Veldhuizen, Melody Klaver en Mohammed Azaay.

Het Gouden Uur is vanaf 23 oktober te zien om 20:20 uur op NPO 3 en NPO Plus.

Meer over