Niet aan boord bij seizoen 2

Tim Oliehoek stopt met regisseren Arcadia: 'Nieuwe plannen'

7 mei 2023 12:01 | serie | Door Faye Heijnis

© KRO-NCRV
Het eerste seizoen van Arcadia komt vanavond tot een eind. Dat het Nederlands-Vlaamse sciencefictiondrama een tweede seizoen krijgt was al bekend, maar regisseur Tim Oliehoek maakt zojuist bekend dat hij dat niet gaat regisseren.

'Wat een avontuur was het om dit te mogen regisseren', schrijft Oliehoek. 'Met trots draag ik het stokje over aan de nieuwe regisseur van S2. Voor mij is het tijd voor nieuwe spannende plannen.' Wie Arcadia nu gaat regisseren, is nog niet duidelijk. De regisseur gaat ook in op de kijkcijfers.

Teleurstellende kijkcijfers Arcadia

Helaas kende Arcadia een teleurstellende start met 536.000 kijkers op het primetimetijdstip van NPO 3. Bij de tweede aflevering waren er daar nog maar 295.000 van over en dat aantal is niet veel beter geworden. 'Dank voor alle vele fijne reacties die jullie hebben gedeeld. Ik was even verdrietig door de lineaire cijfers, maar de troost kwam snel omdat er in veelvoud is gekeken op NPO plus en VRT max', zegt Oliehoek daar nu over. 

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Tim Oliehoek (@timoliehoek)

Nieuw seizoen Arcadia 

Vanwege de teleurstellende kijkcijfers en de peperdure productiekosten van zo'n miljoen euro per aflevering, was de aankondiging van een tweede seizoen best verrassend. De NPO en VRT willen het desondanks dus nog een kans geven. Ook zonder Tim Oliehoek aan boord. 

Over Arcadia

Arcadia volgt het gezin van Cato (Monic Hendrickx) in een samenleving waarin iedereen is teruggebracht tot een allesbepalend nummer. Je burgerscore bepaalt of je in die samenleving mag blijven of naar buiten moet, wat zo goed als gelijk staat aan sterven. Als Cato's echtgenoot Pieter (Gene Bervoets) fraudeert met de score van zijn dochters, wordt hij buiten gezet. Daardoor krijgt het gezin het zwaar te verduren. 

Hoe het afloopt voor Cato en haar gezin? Het seizoensslot van Arcadia is om 20.16 uur te zien op NPO 3. Alle afleveringen zijn terug te kijken via NPO Start en VRT Max

Meer over