Top 10 beste Scandinavische misdaadseries

12 Augustus 2020 14:13 | serie | Door Irma Tomas

© Netflix
Zin in wat ijskoude misdaad? Duik dan de koelte in met deze 10 geweldige Scandinavische misdaadseries.

10. Bordertown 

De excentrieke Finse rechercheur Kari Sorjonen lost de misdaad op geheel eigen wijze op. In tegenstelling tot de andere series gaat het hier om losstaande verhalen. En het start met een rondje tienerprostitutie. Daarna zijn er nog twee verhalen over hondengevechten. 

Bekijk Bordertown


9. Case

Detective Gabríela onderzoekt in deze IJslandse serie de moord op een veertienjarig meisje. De familie van het kind huurt intussen een uitgerangeerde alcoholistische advocaat in die ook alles op alles zet om achter de waarheid te komen.

Bekijk Case


8. Karppi

Rechercheur Sofia Karppi heeft een zware tijd achter de rug. Haar man is net overleden en nu is ze plots een alleenstaande moeder van een tienjarig zoontje en een zeventienjarige stiefdochter. Haar eerste zaak na haar terugkeer is de moord sociaal werker Anna Bergdahl.

Bekijk Karppi


7. Modus

Een vrouwelijke dominee wordt vermoord in Zweden, daarna volgen nog twee mensen. Het autistische dochtertje van Inger Johanne Vik, een voormalig crimineel psychologe van de FBI is getuige en dat weet de moordenaar ook. 

Bekijk Modus


6. Wisting
(grote foto)

Een Noorse serie met internationale sterren. De hoofdrol is voor rechercheur William Wisting. De weduwnaar krijgt te maken met een vermoorde Amerikaan. Er is verband met een Amerikaanse seriemoordenaar naar wie de FBI al twintig jaar op zoek is. Speciale agenten Maggie Griffin (Carrie-Anne Moss) en John Bantham komen helpen bij het onderzoek.

Bekijk Wisting

Bekijk de top 5 met allerbeste series op Guidinc.nl

Meer over