Robert de Hoog

Topcast voor de Nederlandse misdaadserie Sleepers op Videoland

7 april 2022 15:24 | serie | Door Irma Tomas

© Videoland
Robert de Hoog, Maryam Hassouni, Teun Kuilboer, Hans Kesting en Rifka Lodeizen spelen de hoofdrollen in de nieuwe Nederlandse serie Sleepers die exclusief op Videoland te zien zal zijn. 

In de serie, die werd geschreven door Simon de Waal (Smeris, Bureau Raampoort) en Robert de Hoog, speelt Robert (bekend van Mocro Maffia) Martin Oudkerk. Hij werd als als 18-jarige door zijn criminele pleegvader Henk (Hans Kesting) naar de politieopleiding gestuurd zodat Martin als corrupte agent belangrijke informatie door kon sturen. 

Nieuwe generatie criminelen

Maar wanneer Henk wordt vermoord, krijgt Martin te maken met een nieuwe en nietsontziende generatie nieuwe criminelen in de Utrechtse onderwereld die voor niets en niemand terugdeinst. Martin zit gevangen tussen twee werelden. Terwijl zijn beste vriend Willem (Teun Kuilboer) en nieuwkomer Dwight (Julmar Simons a.k.a. Rapper Adje) Martin steeds meer naar de onderwereld trekken, moet Martin een masker ophouden bij zijn vrouw Noura Oudkerk (Maryam Hassouni) die zelf een vakkundige rechercheur is bij de interne zaken van de politie.

Infitranten

Sleepers is geïnspireerd op het echte fenomeen dat criminele organisaties jonge mensen naar de politieschool stuurden, om zo bij de politie te infiltreren. Deze jongen infiltranten worden ‘sleepers’ genoemd. De opnames van de serie zijn deze week van start gegaan. 

Sleepers staat in het najaar op Videoland. 

Meer over