Overladen met prijzen

Topserie Fleabag naar Net5

29 oktober 2019 10:11 | serie | Door Irma Tomas

© ABC
De serie Fleabag werd de afgelopen Emmy's overladen met prijzen. Vanaf 12 november kunnen we de Britse comedyserie ook op Net5 zien. En dat is een prima zet van de door Linda de Mol gerunde zender.

Phoebe Waller Bridge speelt de hoofdrol en schreef de serie ook nog eens. De reeks gaat over het liefdesleven van Fleabag, dat vrij vertaald slons betekent. Ze is een in Londen wonende aan sex verslaafde twintiger, die porno kijkt en de een na de andere man haar bed in sleept.  Ze worstelt met het gemis van haar overleden moeder, haar emotioneel afwezige vader (gespeeld door Bill Paterson) en het feit dat haar beste vriendin zelfmoord heeft gepleegd.

Frank Underwood

Daarnaast runt ze vrij onsuccesvol een café en kan ze slecht overweg met haar stiefmoeder (een rol van Oscar-winnares Olivia Colman). Af en toe richt Fleabag zich rechtstreeks tot de kijker, net zoals Frank Underwood dat in House of cards deed.  

Zes Emmy's

Fleabag won dit jaar zes Emmy’s, waaronder die voor Beste Comedyserie en Beste Actrice in een Comedyserie, waarmeer Phoebe Waller Bridge de held van de avond werd. Ze schreef eerder al het eerste seizoen van het ook al bejubelde Killing Eve

Net5 gaat er meteen lekker hard in. Het zendt vanaf 12 november om 21.30 uur wekelijks dubbele afleveringen uit. 

Meer over