Cristina Ortiz

Transserie Veneno steelt de show op OUTtv

11 oktober 2021 08:00 | serie | Door Judith Regeling

© OUTtv

Zet al je plannen in de koelkast, want we hebben weer een nieuw serietip voor je. Veneno, door het Amerikaanse tijdschrift The New Yorker uitgeroepen tot ‘beste serie van 2020’, is namelijk vanaf maandag 11 oktober te zien op OUTtv Pro.

De Spaanse serie Veneno over het leven van Cristina 'Le Veneno' Ortiz is internationaal al een enorme hit. Nu is het de beurt om Europa te veroveren.

Transgender-icoon

Veneno draait om Valeria (Lola Rodríguez), een jonge studente journalistiek die onderzoekt doet naar het leven en de plotselinge verdwijning van de Spaanse transvrouw en televisiepersoonlijkheid Cristina ‘Le Veneno’ Ortiz Rodríguez, een van de meest geliefde en charismatische transgender-iconen van de jaren '90. Twee vrouwen uit twee verschillende tijden, maar ze hebben meer met elkaar gemeen dan op het eerste oog blijkt. 

Transvrouwen in de jaren '90 

Le Veneno vergrootte in de jaren negentig de zichtbaarheid van transgenders, en precies dat wilden de makers van deze reeks ook bereiken. Daarom stelden ze als eis dat alle transgender personages ook daadwerkelijk door acteurs die zelf transgender zijn, werden gespeeld. Zo portretteren drie transvrouwen de rol van Cristina: Jedet als de jonge versie, Daniela Santiago in de huidige tijd en Isabel Torres als de oudere versie.

Veneno is vanaf 11 oktober exclusief te streamen op OUTtv Pro, de streamingservice van TV zender OUTtv. Registreer je nu via www.out.tv

Meer over