Tweede seizoen Legion krijgt meer afleveringen

31 maart 2017 16:38 | serie | Door Televizier

Legion is een groot televisiesucces. Het is dan ook geen verrassing dat er een tweede seizoen van de serie wordt gemaakt. Een prettige bijkomstigheid: de reeks krijgt niet acht, maar tien afleveringen. Dat is goed nieuws voor alle Marvel-fans.

Legion is de zoveelste Marvel-comic waarvan een tv-serie is gemaakt. Dat is niet zonder reden, vrijwel alles dat afkomstig is uit het Marvel-universum loopt als een trein. Zo ook Legion. De Amerikaanse zender FX is zelfs zo tevreden over het eerste seizoen dat de tweede reeks extra afleveringen krijgt.

Nederland

Legion gaat in het tweede seizoen van acht naar tien afleveringen. Dat is niet alleen goed nieuws voor de Amerikaanse kijkers. Ook in Nederland genieten duizenden fans wekelijks van de avonturen van de superheld. Maandag 3 april zendt Fox de seizoensfinale van de serie om 23:15 uur uit. Marvel-fans mogen die aflevering dus absoluut niet missen.

Legion

Legion vertelt het verhaal van mutant David Haller. Hij probeert om te gaan met zijn superkrachten. Een lastige opgave, aangezien experts hem eerder als krankzinnig bestempelden. Fans genieten van deze innerlijke strijd. Er werden al verschillende ingewikkelde theorie├źn bedacht naar aanleiding van de verhaallijn.

Fox

Legion is de eerste samenwerking tussen Marvel en Fox. Later dit jaar lanceren de twee grootmachten uit de televisie-industrie ook nog een spin-off van X-Men. Deze serie, waarvan nog geen titel bekend is, volgt de ouders van twee jonge mutanten. Zij vluchten wanneer ze bedreigd worden door de regering.

Meer over