Oei...

Vervolg op succesvolle Omroep MAX-serie Zussen onzeker door mogelijke bezuinigingen

3 juni 2024 13:25 | serie | Door Janine van Rooden

© Omroep MAX

Als het aan televisiekijkend Nederland ligt dan komt er hoe dan ook een vervolg op de nieuwe Nederlandse dramaserie Zussen. De afgelopen weken werd er door zo'n miljoen kijkers per aflevering van de serie genoten. 

Maar volgens Omroep MAX-baas Jan Slagter is een tweede seizoen nog zo zeker niet.

Jan Slagter

In MAX Magazine laat de omroepbaas zich uit over de mogelijke bezuinigingen door het nieuwe kabinet. "In het akkoord op hoofdlijnen staat dat de NPO 100 miljoen euro moet bezuinigen." Daar is hij het niet volledig mee oneens. "Op zich kan ik me wel vinden in bezuinigingen. De NPO geeft veel geld uit aan dure consultants en marketingmanagers, allemaal zaken die niet direct te maken hebben met de programmering." Daarnaast kan er volgens Slagter ook wel wat minder geld naar de dure sportrechten.

Lees ook: Actrice Joy Delima uit hitserie Zussen blikt terug op het seizoen

Zussen

De bezuinigingen betekenen ook dat mensen op den duur misschien wel hun favoriete tv-programma of serie moeten gaan missen. Over dit soort zaken wordt bij de omroepen al gesproken, zo ook bij Omroep MAX. "Er zijn nu al discussies over zeer succesvolle series als Maud & Babs en Zussen." Toch laat Slagter deze kijkcijferparels niet zomaar van hem afpakken. "Als het echt nodig is, gaan we echt wel op de trom slaan en protestacties organiseren. We laten ons niet naar de slachtbank leiden." 

Meer over