Pijnlijk

Victor Reinier scheurde achillespees tijdens opnames Flikken Maastricht

18 februari 2022 14:56 | serie | Door Judith Regeling

© Mark de Blok / AVROTROS
Al zestien seizoenen rennen, vliegen en springen stuntvrouw en -man Angela Schijf en Victor Reinier door Maastricht. Toch gaat het niet altijd van een leien dakje, zo vertelt Victor in de Flikken Maastricht-podcast.

Met name de opnames van aflevering 'Ciao' zal de acteur niet snel meer vergeten. "Daar ben ik invalide geraakt", blikt hij terug in de Flikken Maastricht-podcast.

Lees ook: In Flikken de Podcast hoor je alle geheimen over de serie 

Flikken Maastricht

In die desbetreffende aflevering uit het achtste seizoen achtervolgt Victors personage Wolfs ex-commando Gabriel door huizen en over daken. Een gevaarlijke bezigheid, zo blijkt. "Bij de achtervolging van dak naar dak hadden we een sprongetje bedacht van het ene dak naar het andere dak over een klein straatje. We hingen keurig aan een tuigje, maar het was dan ook de bedoeling dat ik het niet zou redden", schetst Victor Reinier de situatie.

Victor Reinier

Toch konden al die voorzorgsmaatregelen niet voorkomen dat het mis ging. "Ik nam mijn sprongetje en toen dacht ik dat ik te hoog uitkwam. Ik zei dus al: 'laten we het nog een keer doen'. Daar ging het mis", blikt Victor Reinier terug. "Blijkbaar zag het er wel goed uit en heeft niemand ingegrepen en gezegd: van Victor, weet je het zeker?"

Verkeerde stunt

Bij de nieuwe sprong kwam hij opeens veel te laag uit, en dat heeft hij geweten. "Ik kwam zo laag uit dat ik ineens een hele harde zwiep van een touw kreeg, waardoor ik juist nog hoger uitkwam. Hierdoor kon ik mijn armen niet meer gebruiken om mij tegen te houden tegen de muur en alleen maar mijn voet uitsteken. Toen scheurde mijn achillespees compleet af." 

Gips

Echter: The show must go on, dus uiteindelijk maakte hij zowel de opnames van deze aflevering als de resterende af in het gips. "Ik hing dus boven de werkende papierversnipperaar in het gips." 

Meer over