Vierde seizoen Sherlock vanaf juli te zien bij Netflix

28 juni 2017 15:14 | serie | Door Televizier

© BBC

Sherlock Holmes is nog niet klaar met speuren. Vanaf 15 juli is het vierde en waarschijnlijk laatste seizoen van de detectiveserie te zien bij Netflix. 

De laatste aflevering van seizoen drie liet veel fans verbijsterd achter. Hierin maakt Sherlocks doodgewaande aartsvijand Moriarity een onverwachte en ‘digitale’ rentree. Veel fans dachten dat hij zelfmoord had gepleegd en bleven na de slotaflevering met veel vragen achter: is Moriarity toch niet dood? Of smeedt hij snode plannen vanuit zijn graf? We hebben goed nieuws, want het volgende seizoen geeft antwoord op deze prangende vragen.

Laatste seizoen

Sherlock is niet exclusief bij Netflix te zien. BBC One zond de vier seizoenen al eerder uit. Volgens hoofdrolspeler Bernedict  Cumberbatch is het vierde seizoen waarschijnlijk het laatste, want deze reeks zou niet per se een vervolg nodig hebben. Het is dus afwachten of de makers nog genoeg inspiratie krijgen voor nieuwe verhaallijnen.

Lees ook: De Sherlock-makers werken ook aan een serie over een ander historisch figuur. 

Een studie in rood

De detectiveserie speelt zich af in het Londen van nu en is dan ook een moderne versie van het originele detectiveverhaal . In 1887 bracht arts Arthur Conan Doyle zijn eerste boek uit over de bekende speurneus met de titel Een studie in rood

Kun je niet wachten op het vierde seizoen? Bekijk hier alvast de trailer: 

Meer over