R.I.P.

Voormalig GTST-actrice Chrisje Comvalius (75) overleden

24 augustus 2023 20:00 | serie | Door Judith Regeling

© RTL
Chrisje Comvalius is op 75-jarige leeftijd overleden. De actrice uit onder meer Goede Tijden, Slechte Tijden leed gedurende meerdere jaren aan de ziekte van Alzheimer. 

Volgens productiebedrijf Banijay Benelux is ze vredig ingeslagen.

Chrisje Comvalius

Hoewel Chrisje Comvalius de afgelopen jaren in diverse producties heeft gespeeld, kennen de meeste mensen haar waarschijnlijk toch het beste van haar werkzaamheden voor de Nederlandse soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden. Ze speelde van 2004 tot 2008 de rol van Dorothea Alberts-Grantsaan, de 'moeder' van Everon Jackson Hoois karakter Bing Mauricius en de 'vrouw' van Jef Alberts (Bartho Braat)

Naast haar acteercarrière was Comvalius ook betrokken bij andere artistieke projecten, waaronder theaterproducties en haar bijdrage aan een grote publieke campagne waarmee ze duidelijk wilde maken dat een ongeneeslijke ziekte niet betekent dat je 'uitbehandeld' bent.

Alzheimer

Die campagne was voor haar uit het leven gegrepen. In 2020 kreeg de actrice de diagnose Alzheimer en sinds 2021 had ze last van hartproblemen. "De diagnose Alzheimer heb ik kalm ontvangen. Met de arts had ik eigenlijk een prachtig gesprek. Waarschijnlijk is deze ziekte al veel langer bij me. Telefoneren lukt me inmiddels nog net, computeren kan ik niet meer", aldus de actrice eerder in een gesprek met overpalliatievezorg.nl. "Maar het grootste verlies is dat ik geen boeken meer kan lezen."

Chrisje werd 75 jaar. Ze laat één zoon achter.

Meer over