Sportersleven

VPRO.nl-tip: De Beloften

21 Oktober 2018 11:14 | serie | Door Televizier

De VPRO volgt tien jonge sporters bij hun pogingen om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Tokio van 2020. Ze delen de komende maanden beelden uit hun leven, zowel privé als sportief.

Dafne Schippers, Tom Dumoulin, Epke Zonderland: Nederland heeft heel wat topsporters binnen de gelederen en ook met de jeugd zit het wel goed. Dat blijkt in ieder geval uit de VPRO-webreeks De beloften. Dit multimediaproject volgt tien jonge sportbeloften bij het verwezenlijken van hun droom: kwalificatie voor de Olympische Spelen van Tokio in 2020.

Kwalificatie voor Tokio

De schijnwerpers staan onder meer op kogelstootster Alida van Daalen, baanwielrenner Harrie Lavreysen en zwemmer Nyls Korstanje. Allemaal hebben ze hun eigen, bijzondere verhaal. Zij laten zien welke pieken en dalen zij tegenkomen onderweg naar de kwalificatie voor Tokio.

Nyls Korstanje

Nyls vertelt bijvoorbeeld in zijn voorstelfilmje dat het nog best lastig is om topsport en school te combineren: “De ene dag zwem je een wereldrecord, de andere zit je in de schoolbanken, een toets te maken. Dat is toch wel heel confronterend.” Maar er zijn ook beelden te zien van de Swimcup, waar de familie Korstanje tijdens een wedstrijd van Nyls zit af te zien op de tribune. Ga naar Vpro.nl/debeloften

Meer over