Seizoen 14

Waar was Flikken Maastricht ook alweer gebleven?

3 januari 2020 11:00 | serie | Door Carlijn Schepers

© William Rutten/AVROTROS

We kunnen weer genieten van Eva en Wolfs, want kijkcijferhit Flikken Maastricht is terug met het veertiende seizoen. Maar wat gebeurde er in seizoen 13 en wat kunnen we verwachten van de nieuwe afleveringen?

Een zwart-witfoto van een lachende Angela Schijf en Victor Reinier die op haar wang kust. Het onderschrift luidt: ‘Omdat het zo goed gaat tussen Wolfs en Eva doen we er nog ééntje.’ Zo kondigde Angela het veertiende seizoen van Flikken Maastricht aan.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Omdat het zo goed gaat tussen Wolfs en Eva doen we er nog ééntje #flikkenmaastricht #seizoen14 #echtwaar

Een bericht gedeeld door Angela Schijf (@angelaschijfofficial) op

Eva van Dongen

Seizoen 13 was heftig om te spelen voor Angela. Haar personage Eva van Dongen probeerde een heroïneverslaving onder controle te krijgen, maar makkelijk ging dat niet. Ze belandde zelfs in een afkickkliniek, waardoor Wolfs er ineens alleen voor stond. Het onderlinge vertrouwen van het hechte duo stond nog nooit zo onder druk. En dan werd ook nog een van de favoriete personages van veel kijkers vermoord: hoofdinspecteur Frieda Mechels. Er bleek er een geheim genootschap achter te zitten: Virtus et Justitia, een club van machtige mensen binnen Justitie. De leden houden zich met allerlei illegale praktijken bezig, waarbij meerdere slachtoffers vallen.

In de val 

Gelukkig overwon Eva haar verslaving en kon het vertrouwde tweetal samen achter hen aan. Maar dat lieten de hooggeplaatste leden niet zomaar gebeuren. Door het verspreiden van negatieve informatie zorgden ze dat Wolfs en Eva uit hun functie werden gezet. Al betekende dat niet dat ze hun jacht staakten. Maar toen werden ze in de val gelokt op een plaats delict met een lijk en hun sporen op het wapen. Precies toen viel de politie binnen. Hoe zouden ze hier ooit weer uit komen?

Gastrollen

Het nieuwe seizoen bestaat uit dertien afleveringen, waaronder de honderdvijftigste. Uiteraard zijn er weer mooie stukjes Maastricht te zien. Zo is een van de afleveringen opgenomen in het Bonnefantenmuseum. Ook is de vertrouwde cast terug én komen er weer bekende Nederlanders langs. Na Piet Römer en André Rieu krijgen nu cabaretier Richard Groenendijk en presentatrice Marlijn Weerdenburg de kans een memorabele gastrol te spelen.

Flikken Maastricht - NPO 1 • 20.30 uur

Meer over