Seizoensslot Grey’s Anatomy

Wat is er aan de hand met dr. Webber?

2 juni 2020 12:00 | serie | Door Irma Tomas

© American Broadcasting Companies, Inc. All rights reserved.
Iets eerder dan gepland, maar niet minder spannend: het slot van dit seizoen Grey’s anatomy. Komen de artsen er nou eindelijk achter wat er mis is met Richard Webber?

Tekst: Rebekka van Rij 

Eigenlijk hadden het er 25 moeten worden, maar seizoen 16 van Grey’s anatomy eindigt met aflevering 21. Vanwege het coronavirus werden de opnamen – net zoals bij heel veel Amerikaanse series – voortijdig stopgezet. Gelukkig is de episode die ineens ‘season finale’ moest worden, er een met spannende verhaallijnen en een einde dat veel vragen oproept.

Zo is de bevalling van Amelia (Caterina Scorsone) begonnen en staat Teddy (Kim Raver) op het punt met Owen te trouwen. Ze worstelt echter met haar gevoelens voor Koracick.

Richard Webber

Maar om wie de aflevering eigenlijk draait is Richard Webber (James Pickens Jr.). Die is opgenomen in het ziekenhuis omdat hij tijdens een medisch congres helemaal doordraaide. Tijdens een presentatie kraamde hij onzin uit en was hij in de waan dat hij weer samen was met zijn ex Catherine (Debbie Allen). De grote vraag is of Richards collega’s kunnen ontdekken wat hem mankeert.

Razendknap

Het is (in positieve zin) sowieso al opmerkelijk dat de artsen in het Grey Sloan Memorial Hospital niet allemaal razendknap, jong, blank, hip en slank zijn. Dat Webber zo’n belangrijk aandeel in de cast heeft, past mooi in dat plaatje. En de kijkers zijn dol op hem. Toen het bergafwaarts ging met Richard, waren Amerikaanse fans bang dat hij de serie uit wordt geschreven.

Rijpe acteur

Maar niets is minder waar, bevestigde de acteur in een interview met het Amerikaanse magazine Entertainment Weekly. In datzelfde gesprek roemt hij de schrijvers van de serie vanwege de verhaallijnen die ze bedenken. “Ze verzinnen voor een ‘rijpe’ acteur zoals ik echt goede en diepgaande verhaallijnen, daarmee prijs ik mezelf gelukkig. Dit was ook leuk om te spelen. Kijkers zagen een andere kant van Richard, die laat zien dat hij net zo menselijk is als ieder ander.”

Grey’s anatomy | Net 5 | 20.30 uur

Meer over