Nieuwe misdaadserie

Wie is wie in The Bay?

De link tussen familie en politie-onderzoek. Dat is brigadier Lisa Armstrong in The Bay, een nieuwe Britse misdaadserie over de vermissing van twee tieners. Wie is Lisa en wie zijn haar collega’s?

Brigadier Lisa Armstrong (Morven Christie)
Alleenstaande moeder die de opvoeding van twee opstandige tienerkinderen combineert met haar werk als ‘family liaison officer’, de politieman of vrouw die bij een misdrijf de familie van de slachtoffers bijstaat. Geboren en getogen in Morecambe, in het noordwesten van Engeland. Lisa is van nature warm en toegankelijk, maar laat niet gemakkelijk met zich sollen.

Familie en vrienden zijn belangrijk voor haar, vandaar dat ze nooit de behoefte heeft gevoeld zich ergens anders te vestigen. Lisa ontmoet in haar werk de ouders van de vermiste tweeling Holly en Dylan Meredith. Tot haar grote ontsteltenis blijkt ze veel persoonlijker bij de zaak is betrokken dan ze ooit voor mogelijk had gehouden, laat staan zou willen…

Sean Meredith (Jonas Armstrong)
Stiefvader van de vermiste tweeling. Van beroep: visser. Toen hij zijn vriendin Jess (Chanel Cresswell) pas leerde kennen leek alles koek en ei: Sean was lief en ontpopte zich als een echte beschermer, kostwinnaar en enthousiaste vaderfiguur. Het zware visserswerk, de lange uren van huis en toenemende geldproblemen, hebben echter hun tol geëist. De eerste scheurtjes in het relatiegeluk met Jess zijn een feit. En dan slaat ook nog het noodlot toe…

Inspecteur Anthony ‘Tony’ Manning (Daniel Ryan)
Lisa’s leidinggevende en vertrouweling die naarmate de druk toeneemt om de vermissing tot een goed einde te brengen zich steeds meer bemoeit met de zaak, met voor haar verstrekkende gevolgen.

Hoofdagent Ahmed ‘Med’ Kharim (Taheen Modak)
Hardwerkende, intelligente, maar vrij onervaren collega van Lisa, die nog maar net is begonnen als verbindingsofficier. Een ‘grote lieverd’ die vlak voor zijn aanstelling voor het eerst vader is geworden, wat zijn concentratie en denkvermogen niet altijd ten goede komt.

The Bay | NPO 2 | maandag | 22.10 uur

Meer over: