De Franse Slag

Will Koopman werkt aan een nieuwe serie voor de NPO

16 oktober 2023 11:01 | serie | Door Esther Hut

© Nathan Reinds

Dat series van Will Koopman doorgaans een succes zijn, moge duidelijk zijn nadat Oogappels de Gouden Televizier-Ring won afgelopen week. Nu is de regisseur alweer bezig met een volgende serie. Zou dat ook zo’n hit worden?

Het thema van de nieuwe serie ligt in ieder geval ver van haar andere series is.

De Franse Slag

Na onder andere Gooische Vrouwen, Vrouwenvleugel, Eén Grote Familie en Oogappels is het tijd voor iets nieuws. Will Koopman houdt zich voor haar nieuwe project vooral bezig met de Franse Revolutie. Zo vertelde ze in het radioprogramma De Perstribune.

De nieuwe serie zou De Franse Slag heten. “We hebben een plan, dat ligt bij de NPO. Ze zijn enthousiast, maar we moeten kijken of we het geld bij elkaar kunnen krijgen. Het kost relatief veel geld om een film of serie te maken die in het verleden speelt. Dat zien we nu ook met de serie over Patty Brard, het zijn grote bedragen. Anders krijg je het niet goed voor elkaar."

Tiendelige serie

De regisseur vertelde een aantal jaar geleden in vakblad Holland Film Nieuws dat De Franse Slag een serie is die zij ontwikkelt heeft met Roos Ouwehand en haar in 2017 overleden man, schrijver Lex Wertwijn. Het zou gaan om een tiendelige serie over "vijf vrouwen in de tijd van Napoleon, terwijl hun mannen aan het front vechten. Het zijn geweldige scripts, maar peperduur om te realiseren: veel decors, veel pruiken."

Of de serie er daadwerkelijk gaat komen, is dus nog even afwachten.

Meer over