In de EBI

Willem Holleeder viel in slaap tijdens Judas

14 Januari 2019 16:14 | serie | Door Irma Tomas

© Mark van Aller
Voor wie het zich afvroeg: Willem Holleeder kijkt in zijn cel gewoon naar Judas, de serie over zijn leven op RTL 4. Hij vindt er alleen niet zoveel aan.

Zondag werd de tweede aflevering uitgezonden van de serie die gebaseerd is op het boek van Astrid Holleeder. In het proces tegen Holleeder in de Amsterdamse rechtbank werd Willem (60) gevraagd naar zijn ervaringen met de serie. En wat blijkt, de man die wordt verdacht van betrokkenheid bij verschillende liquidaties, kijkt in zijn cel in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught gewoon naar RTL 4.

In slaap

Maar Wim liet de rechter weten dat hij niet geheel tevreden is met hoe het verhaal wordt verteld. Volgens rechtbankverslaggeefster Saskia Belleman zei de crimineel er dit over: „Ik ben halverwege in slaap gevallen. Het gaat allemaal over hoe geweldig Astrid is. Zij maakt een heel verhaal, hoe geweldig en slim ze is, maar het is gewoon niet waar.”

1 miljoen

Veel andere mensen konden hun ogen wel open houden tijdens Judas. Er keken een hele respectabele 1 miljoen mensen naar de de tweede aflevering van de serie.

 

Meer over