Valley of the Boom

www.week op National Geographic

24 januari 2019 16:04 | serie | Door Irma Tomas

© National Geographic
In de jaren negentig maakten we een elektronische revolutie door van jewelste. We konden allemaal het internet op en er ging een hele nieuwe wereld voor ons open. Over die periode gaat de serie Valley of the Boom in de www.week op National Geographic.

Begin jaren '90 waren er nog maar weinig mensen die door hadden dat dat internet wel eens heel groot zou kunnen worden. Het was de tijd dat Netscape in een browseroorlog terecht kwam met Microsoft. En die van twee veelbelovende startups die ons nu helemaal niets meer zeggen: TheGlobe.com en Pixelon.

Voor Facebook

In zes afleveringen herbeleeft de humoristische dramaserie Valley of the Boom het turbulente bestaan van drie roemruchte techbedrijven. Nog voor Google wist Netscape de wereld te veroveren met een internetbrowser. Een groep studenten begon nog voor Facebook met het snelgroeiende sociale medium TheGlobe.com. En voor YouTube wist een door de FBI gezochte crimineel zich met kunst en vliegwerk omhoog te werken in Silicon Valley met videostreamingdienst Pixelon.

Ook nog docu's

Het hele seizoen van Valley of the Boom is tijdens de www.week ’s avonds om 21.00 uur te zien. Met daaromheen docu’s over de technologische innovaties uit de jaren ’90.

Première Valley of the Boom, 27 januari om 21.00 uur op National Geographic

Meer over