Nieuwe serie op SBS 6

Yolanthe Cabau over DNA: 'Acteren is en blijft mijn allergrootste passie'

29 augustus 2019 10:10 | serie | Door Irma Tomas

© Sander Stoepker
Yolanthe Cabau schittert vanaf vanavond in de nieuwe SBS 6-politieserie DNA. Televizier.nl vroeg haar het hemd van het lijf over de politiereeks. 

Het is alweer een tijdje geleden dat je als actrice te zien was. Waarom heb je zo lang gewacht met het aannemen van een nieuwe rol?
"Ik woonde een aantal jaar in het buitenland, een paar jaar in Istanbul en dat is niet echt om de hoek. Ik koos ervoor om er voor mijn gezin te zijn. Daardoor was het beter om korte projecten als presentatrice aan te nemen dan die toch tijdrovende opnames voor een dramaserie. Je bent al gauw een half jaar kwijt als je een grote rol in een dramaserie speelt. En deze rol werd mij precies aangeboden toen wij in Nice woonden. Dat is een uur en 25 minuten vliegen van Amsterdam. Er zijn heel veel dagelijkse vluchten, dus ik was sowieso super-enthousiast en het was voor mij ook nog goed te doen. Ik kon na een paar draaidagen telkens naar huis vliegen. Natuurlijk niet wetende dat we kort daarna naar Qatar zouden verhuizen.”

Je speelt rechercheur Lara, wat voor type is zij?
“Lara is een gedisciplineerde vrouw die zich voornamelijk focust op haar werk. Je zou haar gerust ook als pittig kunnen beschrijven. Lara weet wat ze wil en wat ze niet wil. Toch is ze ook vrij gesloten, een beetje verbitterd tegenover mannen. Lara praat niet zo graag over haar privéleven en dat heeft een reden, waar de kijker pas naar een aantal afleveringen achter komt. De rol van Lara past zeker goed bij mij, maar ik moet wel toegeven, dat Lara in bepaalde gevallen stoerder en vooral harder is dan ikzelf. Ze is iemand die altijd weet wat ze moet zeggen en die snel over haar emoties heen stapt. Dat zit niet zo in mij. Ik vond het een uitdaging om zo’n stoere maar ook tikkeltje harde vrouw te mogen spelen.”

Heb je speciale politietraining ondergaan voor de rol?
„Ja, we hebben een politietraining gehad voordat we zijn begonnen met draaien. Er zitten veel vechtscènes in, als rechercheur heeft Lara natuurlijk ook een wapen, dus we hebben schiettraining gehad en geleerd hoe je op de goede manier een inval doet. Ik weet nu ook hoe ik als vrouw een grote man tegen de grond moet krijgen. Dat is natuurlijk wel cool. Het hele proces was een avontuur dat ik niet had willen missen.”

Heb je je door een bepaalde politieserie laten inspireren?
„Nee, dat niet, maar ik heb ter voorbereiding veel crime-tv gekeken en dan haal je daar automatisch ook een beetje inspiratie uit.”

Ben je überhaupt een fervent serie-kijker? Heb je bijvoorbeeld Netflix?
„Ja , ik heb zeker Netflix en ik vind het heerlijk om helemaal te verdwalen in een serie en daar helemaal in te zitten. Helaas heb ik er niet veel tijd voor.”

Smaakt deze serie naar meer, als het gaat om acteren?
„Oh ja. Ik heb meteen aansluitend aan de opnames van DNA de romantische comedy F*ck de Liefde opgenomen. Acteren is en blijft mijn allergrootste passie, dus het smaakt zeker naar meer.”

DNA is vanaf donderdag 29 augustus om 20.30 uur te zien op SBS 6. 

Meer over