Vanaf 23 april 2018

Ziggo Movies & Series-tip: Westworld s2

22 april 2018 20:00 | serie | Door Televizier

© John P Johnson © HBO
Met een bloedstollende shoot-out kwam het eerste seizoen van Westworld ten einde. De robotische gastheren van het gelijknamige attractiepark hadden eindelijk wraak genomen op de gasten die hen bleven misbruiken. Maar hoe nu verder?

Jarenlang waren de griezelig op mensen lijkende robots in het wildwest-attractiepark Westworld misbruikt, gemarteld en overhoopgeschoten door de menselijke bezoekers. Tot ze aan het einde van het eerste seizoen op bloedige wijze wraak namen: met veel vuurwapengeweld kwamen ze in opstand tegen hun menselijke eigenaars. In het nieuwe seizoen is te zien hoe het verdergaat in het park, en in het laboratorium waarin de robots worden gemaakt en onderhouden.

Geslepen messen

Daar blijft het niet bij. In seizoen 1 waren al kort Samoerai-achtige robots te zien. En wat sommige kijkers al voelden aankomen, lijkt ook te gaan gebeuren: er is een Japans zusje van Westworld en ook daar zal zich het nodige drama voltrekken. Aflevering vijf heeft als titel in ieder geval ‘Welcome to shogun world’. Dat de messen (en de samoeraizwaarden) geslepen zullen daar geslepen zijn.

Katja Herbers

Nieuw is Katja Herbers, als een van de vaste gasten van het park. Ze is in ieder geval te zien in de openingsaflevering van het seizoen. Hoe het haar verder zal vergaan, is nog even afwachten. Wel vertelde ze in een interview met Metro dat het geen lullig bijrolletje is. “Ik ben een series regular en dat betekent dat het best een flinke rol is.” 

Vanaf 23 april is elke maandag een nieuwe aflevering te zien op Ziggo Movies & Series XL.

Lees ook:  Nieuw op Netflix in april

Meer over