Maar Steef Verduyn blijft

Acteur Tommy van Lent verlaat GTST

5 augustus 2022 08:20 | soap | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland
De familie Verduyn ziet er komend seizoen iets anders uit in GTST. Na drie jaar verlaat acteur Tommy van Lent de serie, zijn personage Steef Verduyn blijft wel behouden voor de soap.

Tommy van Lent (18) kondigde zijn op handen zijnde vertrek aan in de GTST: De podcast-aflevering van vrijdag 5 augustus.

Stoppen

Met merkbare moeite sneed Van Lent het onderwerp aan: "Nadat ik hier vanaf mijn veertiende tot bijna m'n 18e heb gezeten ga ik stoppen met Goede tijden slechte tijdenSteef Verduyn, de rol, blijft maar Tommy van Lent gaat weg. Niet omdat ik geen geweldige tijd heb gehad hier, maar omdat ik heel graag door wil studeren."

Acteeropleiding

Van Lent volgt momenteel de MBO-opleiding filmacteur en merkte dat werk en school niet langer samen gingen: "Ik heb hier veel geleerd, in de praktijk leer je het snelst en het meest. Ik zal het altijd met trots bij me dragen. Maar ik moest een keuze maken. Het viel niet meer te combineren, ook omdat ik hierna een vervolgopleiding wil doen:  naar de Toneelschool in Amsterdam of Maastricht. En daar moet je ook voor auditeren."

Andere acteur

Op een zeker moment in het komende seizoen maakt Tommy daarom plaats voor zijn nog onbekende opvolger. Omdat het gaat om een recast krijgt hij geen grootse afscheidscene en dat vindt hij best spijtig: "Tuurlijk, als je een productie verlaat dan ga je er het liefst uit met een knal. Het was heel spectaculair geweest als Ludo bijvoorbeeld Steef had neergeschoten, haha. Maar vanuit de productie snap ik volkomen dat ze hebben gerecast. Ze willen door met het personage en het gezin in stand houden.

Jada en de duif

Terugkijkend op zijn tijd in GTST noemt Steef de verhaallijn waarin hij samen met opa Henk (Johnny Kraaijkamp) een wedstrijdduif gegijzeld hield voor losgeld een van zijn favoriete momenten. Ook genoot hij ervan om een stelletje te mogen spelen met Jada Borsato.

GTST is vanaf maandag 29 augustus weer terug van zomerstop bij RTL 4. De hele eerste week is vanaf donderdag 25 augustus al te zien op Videoland.

Meer over