Annette Barlo baalt van uitblijven succes De Spa

17 November 2017 12:52 | soap | Door Televizier

Annette Barlo schittert als Tess in De spa, maar de late night soap van SBS blijft grotendeels onbekeken en dat vindt de oud-Oppassen-ster meer dan een beete jammer.

De Spa had hét geheime wapen op de late avond van Net5 moeten worden. Er werd ruim 1.5 jaar in stilte aan gewerkt: een soap op de late avond met mooie mensen en verleidelijke verhaallijnen zodat de kijker vier dagen per week onbezorgd de slaap kon vatten.

Kijkcijferdip

Het liep echter anders dan gepland. Na een vliegende start van 300.000 kijkers voor de debuutaflevering brokkelde de schare soapfans al in de eerste week massaal af. Uiteindelijk bleek na drie weken dat de herhaling in de nachtprogrammering van SBS6 nog meer kijkers trok dan op Net5. Daarom werd besloten De Spa te verhuizen naar SBS6, waar het nog steeds bitter weinig kijkers boeit om 23.30 uur.

"Jammer"

In gesprek met De Telegraaf maakt Annette Barlo er geen geheim van dat ze niet zo blij is met de gang van zaken: "Het was leuk geweest als het beter bekeken was. Maar ik lig niet wakker van de kijkcijfers. Het punt is: als acteur heb je je werk gedaan, je kunt er niets meer aan veranderen. Natuurlijk is het jammer. De champagne is hier niet ontkurkt."

"Moet groeien"

Toch houdt Barlo de moed er in: "Er zijn honderd afleveringen opgenomen. Soms heeft het echt even tijd nodig. Wij als makers hadden ook de tijd om erin te groeien. Misschien heeft de kijker dat ook nodig. De Spa moet daarnaast ook je genre zijn. Zo gaat het ook als ik aan vriendinnen vraag: 'Wat vind je ervan?' De vriendinnen die geen soapkijkers zijn zeggen: 'Ik vind het wel leuk, maar...', terwijl vriendinnen die echte soapkijkers zijn, het fantastisch vinden."

Meer over