'Volg hem op social media'

Babette van Veen bevestigt GTST-exit Kees Boot

31 maart 2024 15:15 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
De makers van GTST lieten 't nog een beetje in het midden, maar volgens Babette van Veen moet de soap het voorlopig toch echt zonder acteur Kees Boot doen. Dokter Luuk Bos is gaan varen en komt nog even niet terug.

Op Videoland is al te zien hoe de knipperlichtrelatie tussen Luuk (Kees Boot) en Linda (Babette van Veen) in GTST tot een abrupt einde komt als Luuk vrij plots besluit Meerdijk voorlopig te verruilen voor het leven op een zeilschip.

Viraal

Vanuit RTL kwam nog geen bevestiging dat de 54-jarige Boot daadwerkelijk voor langere tijd de serie heeft verlaten. De ogenschijnlijke exit werd wel opgepikt door andere nieuwspagina's en daardoor kon Babette van Veen het niet laten te reageren. Ze deelde in haar Instastories wat van de nieuwtjes en merkte op dat haar soapcollega viraal is gegaan, ook raadde ze iedereen aan hem te volgen op social media. Ze beloofde zelfs hem aan te sporen wat vaker te posten.

40-45

Het vertrek van Kees Boot komt niet geheel uit de lucht vallen. Eind december werd al bekend dat de acteur een van de hoofdrollen gaat spelen naast oud-soapies Dorian Bindels en Soy Kroon in de musical 40-45. Omdat de productie pas in september van start gaat was nog niet duidelijk wanneer Boot zou stoppen met zijn tv-werk. Wel bevestigde RTL al aan deze site dat hij dit jaar tijdelijk uit de serie zou gaan.

Babette van Veen

Babette van Veen maakt later dit jaar ook haar opwachting in 40-45. Ze speelt de vrouw van Boots personage, maar kan waarschijnlijk later starten met de voorbereidingen omdat ze de rol deelt met Renée Fokker. Onlangs vertrok Van Veen nog voor GTST-opnames naar de Antillen, wat betekent dat ze mogelijk nog tot na de zomerstop deel uitmaakt van de soap. 

Meer over