'Tikkie gek'

Babette van Veen improviseerde tijdens GTST zomercliff

5 juni 2023 21:15 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Daags na de spannende zomercliffhanger komt GTST-actrice Babette van Veen met een opvallende onthulling: ze week tijdens de opnames flink af van het script, tot verbijstering van de cast.

Op Instagram blikt Babette van Veen terug op de goed ontvangen cliffhanger van de soap waarbij vrijwel de gehele cast betrokken raakte bij een mogelijk fatale kettingbotsing.

BABS

Maar vlak voor dat angstige ongeval werd de bruiloft van Henk en Laura gevierd. Tijdens dit memorabele hoogtepunt mocht Babettes personage Linda als BABS het bruidspaar in de echt verbinden. Ze hield een duizelingwekkende speech waarin ze de liefde ondermeer vergeleek met een bomexplosie. Het zorgde voor verwarring onder de aanwezigen die niet gespeeld bleek, zo onthult Van Veen op Instagram.

Verkeerde been

Samen met regisseur Jasper Kelderman had ze een tekst ingestudeerd die niet in het script stond: "Het was een totaal andere dan we hadden gerepeteerd dus hij moest er in 1 keer goed op om alle karakters op een verkeerd been te zetten. Daarom kijkt iedereen alsof Linda niet wijs is…mwaaah, tikkie gek is ze wel."

Zomercliff

Van Veen is trots op het eindresultaat van de zomercliff die heel wat voeten in de aarde had om op te nemen: "Iedereen heeft alles gegeven, op een landweggetje tot 5.00 uur ‘s nachts, zonder morren! Zo trots op al m’n collega’s en natuurlijk Jasper Kelderman. Hoop dat jullie hebben genoten en zeg nou zelf Kees Boot en ik gaan toch enig over de kop samen? Zo synchroon ook!"

Meer over