En hij is een stuk gemener

Bas Muijs bevestigt: Stefano Sanders keert terug als vaste rol in GTST

22 juni 2022 20:15 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
De comeback van Bas Muijs in GTST is alles behalve van tijdelijke aard. De 45-jarige acteur bevestigt dat zijn personage Stefano Sanders toetreed tot de vaste cast en dus voor onbepaalde tijd Meerdijk onveilig gaat maken.

In gesprek met RTL Boulevard licht Muijs zijn vierde comeback in de serie toe. Er staat heel wat te gebeuren met Stefano die een stuk harder en valser is dan mensen zich herinneren. Op Videoland is al te zien hoe hij zich direct bij aankomst al ontpopt tot een uiterst onaangenaam heerschap.

Daan Stern

Bij aankomst in het soapdorp is Stefano hoogst verbaasd dat Daan Stern de commercieel directeur is van het veilinghuis van Ludo Sanders. Stefano ambieert de job zelf en begint Daans competentie direct bij iedereen in twijfel te trekken. Hoe kan een rechercheur die eerst beveiliger was nu ineens een veilinghuis leiden? Hij weet amper wat van kunst! Ludo wil niets weten van die argumenten en heeft ook geen medelijden als Stefano vertelt dat hij dringend op zoek is naar werk. Zijn galerie in New York is failliet. Familie of geen familie, Ludo houdt z'n poot stijf.

Revalidatie

Aan Boulevard vertelde Muijs dat hij nog altijd aan het revalideren is na zijn ingrijpende hartoperatie afgelopen december. Hij is nog niet zijn oude, energieke zelf maar wel sterk genoeg om weer te kunnen werken. Dat hij dat uitgerekend op de set van GTST mag doen waar hij ooit zijn doorbraak beleefde maakt de ervaring extra emotioneel. Hij geeft dan ook ruiterlijk toe dat hij in een onbespied moment geregeld een traantje laat uit dankbaarheid dat hij er nog is. 

Meer over