Bas Muijs weer docent door gebrek aan tv-werk

14 Juli 2016 11:18 | soap | Door Televizier

© Jaap Vrenegoor

Acteur Bas Muijs heeft zijn oude beroep als leraar weer opgepakt. Dat vertelt hij in gesprek met weekblad Story. Bas kan tegenwoordig niet meer rondkomen als acteur en heeft daarom besloten om werk buiten de tv-wereld aan te nemen.

“Om toch geld te verdienen, heb ik mijn oude beroep als leraar weer opgepakt. Ik werk samen met een theater in Almelo en basisschoolleerlingen kunnen van mij een workshop acteren krijgen", vertelt Bas. Een volle agenda heeft hij nog niet. Er zijn genoeg dagen dat ik werkloos thuis zit. Niet altijd leuk, want je wil toch aan de slag.

Stefano Sanders

Bas Muijs is vooral bekend als Stefano Sanders uit Goede Tijden, Slechte Tijden. Van 1999 tot 2005 was Stefano een van de hoofdpersonages uit de serie. In 2009 en 2014 keerde Bas kortstondig terug als Stefano in Meerdijk, maar een vaste rol was niet voor hem weggelegd. 

Informele gesprekken

De acteur blijft toch hopen op een terugkeer in GTSTHet is niet zo dat je bij de producers kunt gaan solliciteren. Zo werkt het niet bij deze serie. Ook niet wanneer je er al in hebt gespeeld. Maar af en toe heb ik een informeel gesprek met de mensen die ik daar ken. Dan pols ik even hoe de vlag er bij hangt.

Ibiza

Om zijn kansen te vergroten, heeft Bas bij de GTST-makers zijn agenda laten zien. Ik heb laten weten welke periodes ik vrij ben." Zolang er voor de voormalig soapie geen tv-werk te vinden is, staat hij voor de klas, met alle gevolgen van dien. Dus voor ons geen dure vakanties naar Ibiza“, vertelt de acteur. “We zijn niet arm, maar we moeten wel rustig aan doen met ons geld.

Meer over