Britt Scholte diep geraakt door reacties op zelfmoordverhaallijn GTST

Britt Scholte werd bedolven onder reacties op haar huidige verhaallijn in GTST. De actrice is diep geraakt door de vele verhalen van mensen die ook met zelfmoord te maken krijgen.

In de soap deed Britts' personage Kimberly onlangs een zelfmoordpoging nadat naaktfoto's van haar online gelekt werden en ze voor haar gevoel maar beter dood kon zijn.

Pittig

Aan Shownieuws vertelt de 20-jarige actrice 't aan de ene kant heel goed te vinden dat in de soap aandacht wordt besteed aan zelfdoding, maar dat het wel heftig is om te spelen: "Het is heel pittig en confronterend. Niet dat ik er zelf mee te maken heb gehad, maar je gaat je veel meer verdiepen in het onderwerp en dan kom je bizarre dingen tegen."

Reacties

De zelfmoordpoging van Kimberly bracht veel reacties teweeg en die bereikten Britt ook: "Veel mensen die in hun familie of vriendenkring of er zelf mee te maken hebben gehad. Ze vinden het goed, maar ook confronterend om het zo op tv te zien. Ik krijg gelukkig ook veel goede reacties op mijn acteerwerk, want ik heb echt mijn best gedaan om het zo goed mogelijk neer te zetten en er niet de kantjes vanaf te lopen."

Huilen

De perikelen van Kimberly laten Scholte niet zomaar los. Zo zit ze nog vol emotie als de opnames er op zitten: "Ik heb heel veel huilscènes gehad op een dag. Als ik dan thuis kwam moest ik nog even huilen, gewoon om alles te ontladen. Het is niet niks wat je daar neerzet. Gelukkig heb ik familie, goede vrienden en een vriend met wie ik het kan delen."

Meer over:

Reageren