De schrijvers mogen bellen

Buddy Vedder en Stijn Fransen willen best terug in GTST

25 juni 2023 07:49 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Als het aan Stijn Fransen en Buddy Vedder ligt keren ze in de toekomst gewoon terug in GTST om hun soapmoeder Babette van Veen op te zoeken, zo verklapten de acteurs in de onlinereeks Oude tijden.

Bij haar terugkeer naar Meerdijk in 2015 bracht Linda Dekker (Babette van Veen) haar twee tieners Rover (Buddy Vedder) en Sam (Stijn Fransen) mee die jarenlang het soapdorp op stelten wisten te zetten.

Rover & Sam

Maar Buddy en Stijn vlogen op eigen initiatief uit om zich te wagen aan andere projecten. Vedder (28) is inmiddels een veelgevraagd presentator en Fransen (32) combineert haar werk als influencer en actrice met het moederschap. Toch prikkelt het idee weer terug te keren als Rover en Sam. 

Comeback

Aan het einde van 't vorige seizoen liet Linda al doorschemeren haar kroost vreselijk te missen en dat gevoel blijkt in Oude tijden  wederzijds te zijn. Stijn: "Ik zou het leuk vinden als Rover en Sam weer eens kwamen buurten. Het is een warm bad waar je in terecht kwam en de rol Sam is niet uitgespeeld. Het was toen mijn keus om te stoppen dus als ze me nu terug zouden vragen zou ik zeker ja op zeggen."

Maandje

Buddy heeft een volle agenda maar staat ook open voor een terugkeer. Zijn soapzus weet ook al hoe: "Misschien is het voor een maandje. Misschien voor de kerstmis? Dan denk ik: laat ze gewoon even hoi zeggen." Buddy heeft daar wel oren naar: "Een maandje vind ik echt superleuk."

Stuiterballen

Babette koestert ook warme herinneringen aan haar soapkinderen die ook backstage heel wat leven in de brouwerij brachten: "Ik vond het wel gezellig. Sommige mensen zijn ook best een beetje ingedut of doen altijd ongeveer hetzelfde en jullie waren echt lekker fris. Twee stuiterballen."

Joep Sertons

Om het samengestelde gezin Bouwhuis-Dekker compleet te maken zou ook Joep Sertons weer terug moeten keren als dokter Anton Bouwhuis. De acteur werd in 2021 gelijktijdig met Babette uit de serie geschreven, maar ze ziet zeker mogelijkheden voor een rentree: "Ik zie ook echt leuke verhaallijnen voor me." In de serie heeft haar personage Linda momenteel een romance met de nieuwe huisarts Luuk, gespeeld door Kees Boot. Een driehoeksverhouding lijkt niet ondenkbaar.

Meer over