Grote zorgen

Cas Jansen liep hersenbloeding op bij fietsongeluk

8 juli 2022 12:20 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Cas Jansen raakte begin maart gewond bij een val van zijn elektrische fiets. Nu blijkt dat de 45-jarige acteur door het ongeluk ook een bloeding in zijn hersenen opliep.

Jansen doet deze persoonlijke ontboezeming in de eerste aflevering van het tweede seizoen van GTST de podcast waarin hij uitgebreid terugblikt op zijn revalidatie.

Bloed

Cas herinnert zich nog dat hij tijdens een fietstochtje met zijn zakelijke compagnon door hartje Amsterdam een stuk glas op de weg probeerde te ontwijken. Door zijn uitwijkmanoeuvre raakte de sturen van hun elektrische fietsen in elkaar verstrikt en werd Cas al snel meters gelanceerd. Hij kwam met zijn gezicht en hand op straat terecht en was een paar seconden van de wereld. Toen hij weer bij zinnen kwam, voelde Jansen direct dat het mis was: zijn tanden zaten los en uit zijn mond gutste het bloed over z'n jas en over straat. Gelukkig was de ambulance snel ter plaatse.

Neurochirurg

Het ritje in de ambulance was voor Cas vooral een wonderlijke gewaarwording: hij had alleen voor filmopnames al eens in zo'n voertuig gelegen, nu was 't echt. Verplegend personeel maakte zich zorgen over eventuele inwendige verwondingen en liet in het ziekenhuis foto's en scans maken. Cas wist al dat hij naast verwondingen aan hand en gezicht een gebroken kaak had en onder het mes moest. Zorgelijker was dat er een neurochirurg aan zijn bed verscheen met de mededeling dat er een bloedinkje in zijn hersenen gaande was.

Hersenschade

Bij die mededeling flitste er van alles door Cas' hoofd: "Mijn moeder is ooit eens van de fiets gevallen op een bospaadje in Frankrijk omdat ze de hond vast had. Zij heeft daar heel lang gelegen en heeft daar ook lang last van gehad. Ze is nu weer helemaal top, maar dat kwam allemaal terug. Ik dacht: ow fok, ow fok, hersenschade. Dit is helemaal mis." De chirurg kon hem geruststellen: "Hij zei: 'Waarschijnlijk is het okay. We gaan je morgen weer door de CT-scan halen en dat is goed dan gaan we je opereren.' En dat is gebeurd. Je moet heel snel schakelen, want je ligt helemaal in puin." 

Comeback

In de podcast werd ook duidelijk wanneer soapfans Cas weer terug kunnen verwachten. Benieuwd? Hier lees je alles over zijn terugkeer en wat zijn karakter Julian Verduyn kan verwachten.

Deze zomer is er iedere vrijdag een verse aflevering van GTST de podcast te beluisteren via alle bekende podcast apps.

Meer over