Casper Nusselder over Nieuwe Tijden

4 januari 2018 10:41 | soap | Door Televizier

© RTL

Casper Nusselder is een van de nieuwe gezichten in de soap Nieuwe tijden. Wij spraken hem over zijn personage Ritz.

Vertelt eens wat meer over Ritz.
„Ritz heeft Moon in het vliegtuig terug uit China ontmoet. Hij heeft een hele hoop tussenjaren genomen en heeft een backpackreis over de wereld gemaakt. Ritz is een hele relaxte jongen die lekker gaat op een blowtje en harmonie, wat in een huis als dat van Nieuwe tijden natuurlijk nog wel eens voor problemen kan zorgen.”

Hoe kom je aan de naam Ritz?
„Ik kan me ook voorstellen dat het een naam is die van generatie op generatie wordt doorgegeven, want daar is de familie waar hij uit komt wel naar. Zijn achternaam is César, dus wat dat betreft is het een knipoogje van de schrijvers denk ik, want de oprichter van een bekende hotelketen heette César Ritz, en laat mijn personage nou ook net uit een familie van een grote hotelketen komen.”

Wat gaat Ritz allemaal beleven?
„Ritz is vrij spiritueel ingesteld dus hij heeft meteen een enorme klik met Tiffy. Ook is hij lichtelijk heldervoelend en voelt soms dingen aankomen. Hij probeert hij als een soort Kassandra met zachte hand zijn huisgenoten de goede kant op te duwen of te waarschuwen, maar of ze willen luisteren is een tweede.”

Hij is een surfdude, heb je iets gemeen met 'm?
„Ik denk dat we allebei heel slecht gaan op negativiteit en conflicten. Alleen is Ritz, terecht of onterecht, wat meer overtuigd van zijn eigen overtuigingen, waardoor hij wel zou proberen het op te lossen.”

Hoe bevalt het bij Nieuwe tijden?
„Het is hard werken, er wordt met een heel hoog tempo gedraaid, dus moet je goed voorbereid op de set staan. Maar iedereen met wie we dit doen, zowel achter als voor de schermen, is super professioneel en doordat iedereen ook nog minstens zo sympathiek is, voelt het al een stuk minder als hard werken.”

Lees ook het interview met Roos Netjes uit Nieuwe tijden

Meer over