De 8 opvallendste GTST momenten van 2017

Het jaar is bijna voorbij en dat geldt ook voor GTST. Er gebeurde weer heel wat in soapdorpje Meerdijk. Wij hebben de acht opmerkelijkste momenten op een rij gezet.

8. Rikki gaat naar Rotterdam
Publiekslieveling Rikki de Jong vertrekt uit Meerdijk. De dochter van Rik verruilde kort voor Kerst Meerdijk voor een nieuw leven in Rotterdam. Ze verlaat huis en haard om met haar verse vlam Abel een nieuw bestaan op te bouwen. Dat was niet echt het plan van actrice Robin Martens (24), ze had geen plannen te vertrekken maar na zeven jaar lief en leed vonden de schrijvers dat Rikk wel wat rust verdiend had. Robin moest geheel onvrijwillig het veld ruimen, maar de deur staat altijd op een kier.

Afbeelding

7. Linda gaat vreemd op haar bruiloft met Anton
"Ow Linda, wat doe je nu?" Linda (Babette van Veen) vond het vreselijk dat ex-man Bill (Bart Oomen) naar haar huwelijk met Anton kwam. Maar nog geen half uur na het ja-woord vergreep ze zich aan hem in de wijnkelder. De oude passie tussen de twee laaide weer op en kostte Linda bijna haar tweede huwelijk voordat ze tot inkeer kwam.

Afbeelding

6. Thijs ontvoert Teddy

Toen Miro Kloosterman afgelopen februari na drie jaar besloot te stoppen als Thijs Kramer, werd zijn vertrek groots aangepakt. Thijs had sowieso al een zwaar seizoen achter de rug toen zijn zus Sacha omkwam tijdens de zomercliff. Hij brak volledig toen Rikki opbiechtte dat dochter Teddy niet van hem maar van Sjoerd was. Thijs wilde het niet geloven en begon een duivels spel: hij maakte de goedgelovige Rikki wijs dat 't hem allemaal niets kon schelen: hij wilde een gelukkig gezinnetje vormen en vroeg haar ten huwelijk. Alles werd in rap tempo geregeld voor een bruiloft en een huwelijksreis mét de kinderen. Maar op de grote dag stond Rikki alleen voor het altaar en bleek Thijs met Teddy vertrokken. Sjoerd reisde zijn dochter achterna en keerde na weken afwezigheid terug naar Meerdijk met Teddy op de arm. Van Thijs ontbreekt voorlopig nog elk spoor... 

Afbeelding

 5. Bing wordt blind

“Kiko, mitaditans goep”, zei Bing plots nadat hij een kogel in zijn kop kreeg van een handlanger van Martine Hafkamp. Van die woordenbrij begreep vrouwlief Nina niets en dus besloot ze hem te laten opereren. Het enige risico van de ingreep was dat Bing zijn zicht kon verliezen. En je raadt het al: Bing moest voortaan blind door het leven. Tenminste, tijdelijk.

Afbeelding

4. Au revoir Olivier...
Dat huwelijksfeest van nummer 8 was trouwens een ideetje van Linda's dochter Sam. Ze wilde in allerijl met haar vriend Olivier (Ziggy Knel) trouwen toen bleek dat de krullenbol ongeneeslijk ziek was. Olivier stond eerst niet te springen om Sam nog voor haar 20e weduwe te maken, maar ging uiteindelijk overstag om haar gelukkig te maken. Moeder en dochter Dekker planden een dubbelhuwelijk maar terwijl Linda een slippertje maakte met Bill, ging Olivier op de mooiste dag van zijn leven onderuit. De ziekte bleek in rap tempo uitgezaaid. Om verder lijden te voorkomen koos de bruidegom kort daarop tijdens z'n wittebroodsweken voor euthanasie. 

Afbeelding

3. Martine Hafkamp is terug
Het was dé rentree van 2017. Soapbitch Martine Hafkamp keerde terug in GTST. Ze nam revanche op aartsrivaal Ludo door al zijn bezittingen af te pakken. Het blonde sekreet maakte zich bekend bij de veiling van zijn enorme villa. Ludo wist niet wat hem overkwam en belandde zelfs in het ziekenhuis van alle stress. Helaas voor de fans was de terugkeer van korte duur. De zakenvrouw donderde uit een helikopter. Maar zoals we gewend zijn van GTST kan Martine zo weer bij de stadsgrenzen van Meerdijk opduiken.

Afbeelding

2. Kimberly doet zelfmoordpoging

Kimberly Sanders (Britt Scholte) heeft een veelbewogen eerste jaar achter de rug. Eerst vertrok haar vader met zijn nieuwe vriendin en bleef ze achter bij oom Ludo en tante Janine. Daarna kreeg ze een knipperlicht-relatie met Rover die ze eigenhandig verpestte door een slippertje te maken met Noud. Daarna ging het helemaal mis: ineens doken er online naaktfoto's van haar op die verspreid waren door een wraakzuchtige Rover. Heel Meerdijk wees de 'sletterige' Sanders na, waardoor ze stilletjes zo depressief raakte dat ze online pillen bestelde om zo via een overdosis uit het leven te stappen. Haar zelfmoordpoging werd op het nippertje voorkomen door Nina, Bing en Amir.

Afbeelding

1. Maxime overleeft de brand niet
Het was de zomercliffhanger van dit jaar: wie overleeft de brand in Boks? En vooral: wie niet? Na een zomer lang in spanning gezeten te hebben, zagen de fans dat Maxime Sanders de ongelukkige was. Na ruim negen jaar verliet de zus van Ludo het fictieve dorpje. Het betekende ook het einde voor Bill Norris in de serie. Hij vertrok zwaar depressief richting Canada.

Afbeelding

Meer over:

Reageren