En Loes, de nieuwe soapschurk

Dilan Yurdakul over de GTST-zomercliff

3 juli 2018 10:51 | soap | Door Irma Tomas

© Otto van den Toorn

Dilan Yurdakul (Aysen) heeft drukke maanden gehad. Niet alleen op de set van GTST – dat deze week toe is aan de traditionele zomercliffhanger – maar ook als hoofdredacteur van het GTST Magazine.

Wat kunnen we verwachten van de cliffhanger?
„Wat ik kan vertellen is dat Aysen en Sjoerd in de cliffhangerweek gaan trouwen. Dat is voor Aysen de eerste keer, maar zoals altijd gaat het niet zoals gepland en worden ze geconfronteerd met alles wat ze de afgelopen periode gedaan hebben. Het zal verrassend uitpakken! Daarnaast komt Aysen erachter dat Loes de moordenaar van Jan Maes is.”

Vond je dat ook niet lang duren?
„Het heeft inderdaad even geduurd, ik heb geloof ik nog nooit zo vaak ‘Jan Maes’ gezegd. Maar het was een bewuste keus van de schrijvers om dit seizoen voor het eerst een hele heftige wintercliff te doen en vanuit daar langzaam op te bouwen naar de zomercliff. Het verhaal wordt ook steeds groter en ingewikkelder naarmate er meer mensen bij betrokken raken.”

Dus Loes wordt de nieuwe, grote soapschurk?
„Haha, dat moet blijken. Er komen wel diverse verhaallijnen samen en Loes is inderdaad bij veel zaken betrokken. Ze maakt steeds meer slachtoffers en dat komt tot een hoogtepunt in deze zomercliffhanger. Beaudil speelt haar rol hoe dan ook fantastisch, zeker als je ziet wat voor een extreme, maar toch natuurlijke ontwikkeling het personage in een korte tijd heeft doorgemaakt.”

Is Aysen harder geworden dit seizoen?
„Nee, dat vind ik niet. Aysen is altijd enorm rechtlijnig, dat is ook een kernkaraktertrek van haar. Ze kan niet tegen onrecht, haat seksuele intimidatie én heeft hart voor haar vrienden. Daarom kan ze niet verkroppen wat Zoë is aangedaan en komt ze voor haar op. Sowieso gaat ze altijd op in haar werk, zelfs al is ze officieel geen rechercheur meer.”

GTST - maandag t/m vrijdag, 20.00 uur • RTL 4

Meer over