Spoilers!

Dit gebeurt er in februari in GTST

30 januari 2020 09:25 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
De maandtrailer van GTST voor februari geeft heel wat prijs over de gebeurtenissen in Meerdijk. Naast nieuwe gezichten lijkt ook een oude bekende stilletjes te zijn verdwenen.

Traditiegetrouw delen de makers van de soap vlak voor de start van een nieuwe maand een teaser trailer bomvol spannende momenten. Februari lijkt een klapper te worden. 

Johnny Kraaijkamp

Allereerst maakt Johnny Kraaijkamp zijn entree in de serie na weken geleden al te zijn aangekondigd. Johnny speelt Henk, de vader van Saskia Verduyn die zich bij het gezin voegt tegen wil en dank van z'n dochter. De kleinkinderen zijn dol op opa Henk en hij blijft daardoor nog wel even plakken. In de trailer is te zien hoe Henk vrienden maakt in Meerdijk en hij laat tussen neus en lippen door ook los waarom Julian en Saskia op stel en sprong naar het soapdorp verhuisd zijn: het paar heeft mogelijk een schuld van enkele tonnen en zou in hun vorige woonplaats niet meer over straat kunnen vanwege een gruwelijke gebeurtenis. 

Bo Maerten

GTST verwelkomt in februari een nieuwe actrice: Bo Maerten neemt de rol van Amelie Hendrix op zich. Amelie is een jonge, getalenteerde restaurateur en valt daardoor op bij Ludo die kundige vaklieden voor zijn veilinghuis altijd kan waarderen. De 27-jarige Bo heeft al een aardige staat van dienst: als tiener speelde ze al in Onderweg naar morgen maar meer recent had ze (gast)rollen in series als Spangas, Nieuwe buren en Celblok H

Een lijk in Meerdijk

In februari komt er eindelijk vaart in de voortslepende verhaallijn rond Bobby en Lana. De twee tieners vluchten weg voordat Bobby berecht kan worden, maar Sjors en Amir schrikken zich rot als ze in de caravan van Bobby het lijk van zijn oom Casper ontdekken. De vraag is wie de dood van de man op z'n geweten heeft, maar het lijkt dat hiermee het vertrek van Rein van Duivenboden uit de serie definitief wordt ingezet.

Waar is Daan?

Over vertrek gesproken... Grote afwezige in de maandtrailer is Daan Stern (Dorian Bindels). Ook in de gidsteksten van de komende weken wordt de louche rechercheur en minnaar van Nina niet genoemd. Onschuldig toeval of speelt er meer? Eind januari deed Bing aangifte tegen Daan wegens kidnapping. Krijgt dit een pijnlijk staartje en verdwijnt Daan uit de soap?

 

Meer over