Veroordeelde crimineel...

Dit is het grote geheim van de familie Verduyn in GTST

6 april 2020 20:22 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Het is eindelijk duidelijk welk groot geheim Julian, Saskia en de rest van de familie Verduyn met zich meedraagt sinds ze begin dit jaar opdoken in GTST. Door toedoen van Ludo kent straks het hele soapdorp de waarheid.

De ware aard van het mysterie houdt soapfans al maanden bezig. Uit de eerste aanwijzingen bleek dat het gezin uit hun vorige woonplaats weg moest vanwege een drama rond dochter Merel (Sophie Bouquet).

Pesterijen

Merel liet zelf al doorschemeren dat ze op haar vorige school zo heftig gepest werd dat ze uiteindelijk amper nog op straat durfde te komen. Nog altijd heeft ze moeite om vrienden te maken. Maar dat lijkt niet direct reden genoeg om naar een compleet nieuwe stad te verhuizen. De waarheid kwam aan het licht als Leon in opdracht van Ludo graaft in het verleden van de Verduyntjes om zo opa Henk (Johnny Kraaijkamp) te dwingen mee te werken. 

Blind

Leon ontdekt dat de pesterijen tegen Merel uit de hand liepen en dat Merel en haar familie uiteindelijk terugsloegen. Dat ging zo ver dat een van haar pestkoppen, een tiener genaamd Lotte, blijvend blind aan één oog is. Merel lijkt verantwoordelijk voor de gruweldaad, maar het blijkt dat Saskia ook bij het incident betrokken is. 

Verkeerde eerlijkheid

Saskia heeft flink geboet voor de onbedoelde verminking. Ze kreeg een taakstraf én een strafblad. Toen dat er op zat, werd ze in hun oude dorp met de nek aangekeken. De Verduyntjes waren persona non grata, alle reden voor een nieuwe start in Meerdijk. Maar als Ludo onthult wat hij weet, zijn Merel en Saskia bang dat ze terug bij af zijn. Henk en Julian overwegen nog om alles eerlijk te vertellen om Ludo zo de wind uit de zeilen te nemen, maar dat zien de vrouwen niet zitten. Als ze alles opbiechten worden ze juist door iedereen in een verdomhoekje gezet. Saskia weet zelfs zeker dat ze haar baan als doktersassistente gaat verliezen zodra bekend is dat ze eigenlijk een veroordeelde crimineel is.

Ultimatum

Saskia wil dan ook dat haar vader ingaat op de eis van Ludo. De kunsthandelaar wil dat Henk hem de vervalsing van de Lord Kingsley geeft zodat het doek de waarde van het origineel bij de veiling niet naar beneden kan halen. Maar inmiddels is Henk zo vaak geschoffeerd door Sanders en zijn personeel dat hij uit principe weigert mee te werken. Dit schiet Saskia volledig in het verkeerde keelgat. Als haar vader zijn trots over haar en d'r gezin stelt, is hij niet meer welkom. Henk weet niet goed wat 'ie met dat ultimatum moet.