Aftellen tot juli

Dit is wat we al weten over de GTST zomercliff

13 mei 2022 10:48 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Het leven kent slechts enkele zekerheden: de dood, belastingen en ieder GTST seizoen eindigt met een spannende zomercliff. Dit weten we al over de ontknoping van jaargang 2022.

De makers van GTST houden de inhoud van de zomercliffhanger tot het laatste moment geheim. Toch zijn nu al vijf veelzeggende conclusies te trekken over de climax van het 32e seizoen.

5. Meerdere cliffhangers

Het gaat ongetwijfeld niet bij één verhaallijnen blijven. De laatste jaren telden de zomercliff steevast meerdere spannende momenten. Zo eindigde het vorige seizoen met Ilyas die voor zijn leven vocht na een steekpartij, bracht Billy de Palma onbedoeld Ludo's handlanger Leon om het leven en kreeg Demi eindelijk baby Tom weer terug. Met een hoogzwangere Shanti zou 't maar kunnen dat de geschiedenis zich herhaalt.

4. Er gaat (waarschijnlijk!) getrouwd worden

Het lijkt er sterk op dat het langverwachte huwelijksfeest van Nina en Bing in de cliffhangerweek gaat plaatsvinden. De knalfuif werd al aangekondigd aan het einde van seizoen 31 en moet er nu toch echt eens van komen. De laatste weken is het stel druk met de voorbereidingen. Het moet een feest worden om nooit te vergeten, maar een beetje soapfan weet dat vrijwel iedere bruiloft in Meerdijk eindigt in een drama. Ditmaal zou dat zomaar eens door Charly Luske's personage Lars Berenschot kunnen komen. Nina is oprecht verliefd geworden op hem. Wat nu?

3. Agaath heeft er niks mee te maken 

Pamela Teves maakt momenteel furore als de slinkse huisjesmelker Agaath van Dijnselburg. Ze is een geduchte tegenstander voor Janine en lijkt iedereen steeds een stapje voor. Maar de cliffhanger draait sowieso niet om een ultieme confrontatie tussen Janine en Agaath: actrice Pamela Teves maakte enkele weken geleden al bekend dat ze haar laatste opnames gehad heeft. Ver voordat de cliffhanger zelf gedraaid is.

2. Cas Jansen maakt 'm mee

Begin maart raakte de acteur flink gewond na een val van zijn e-bike, waardoor Wouter Zweers noodgedwongen de rol van Julian Verduyn moest overnemen. Maar Cas maakte vorige week op Instagram bekend weer praktisch de oude te zijn. Alle reden om het staartstukje van seizoen 32 weer voor z'n rekening te nemen. 

1. Aftellen tot juli

Eén ding weten we wel zeker: RTL 4 zendt de grote GTST-zomercliffhanger uit op donderdag 7 juli om 20:00 uur. Wie al vooruit kijkt op Videoland weet vanaf donderdag 30 juni van de hoed en de rand. 

Meer over