Grote rol deze winter...

Dit moet je weten over de mysterieuze Wies in GTST

4 december 2023 21:14 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ineens was ze in Meerdijk: Wies van Berkel, gespeeld door actrice Nzinga Nai?ma. Nu blijkt dat de handlanger van de criminele rechercheur Kaan de komende tijd heel wat te doen krijgt in GTST 

Op Videoland is al te zien hoe Wies in contact kwam met Kaan van Leeuwen (Achmed El Jennouni). Ze blijkt lang niet zo misdadig als het lijkt.

Drugsdeal

In de uitzending die maandag 11 december op televisie komt, doet Wies uit de doeken hoe ze in de greep van Kaan kwam. Ze werd door hem gerekruteerd toen ze zelf buiten haar wil om door de recherche betrapt werd op drugshandel. Kaan zorgde dat ze vrijuit ging, mits ze voor hem kwam werken. Wies had geen andere keus en sindsdien knapt ze allerlei dubieuze klusjes voor hem op.

Appie

De drugs die Kaan aan de man brengt komt binnen via de haven van Medemblik. Daar worden ze in zee gedropt en opgevist door Appie, de contactpersoon bij wie Wies geregeld lang moet om een nieuwe lading op te halen. Wies merkt dat Appie de enige man is in de organisatie waar Kaan ontzag voor heeft. Maar ze is als de dood voor Kaan en durft niet tegen hem in te gaan. Hij heeft haar al eens flink geslagen, zo loopt ze rond met een blauw oog.

Bing dwingt Wies

Toch moet ze zich tegen Kaan keren van Bing die haar samen met Luuk weet te chanteren. Als ze niet met hen samenwerkt om Kaan aan te pakken dan zorgen de mannen dat zij ook hangt. Wies weet dat als er iets misgaat ze het sowieso niet kan navertellen, maar ze heeft geen andere keus dan samenwerken met Bing. Dit alles tot verbijstering van Luuk die het maar niks vindt dat zij als amateurs een internationale organisatie aanpakken.

Wintercliff

Daarmee lijkt al voorzichtig duidelijk te worden hoe de aangekondigde GTST-wintercliff gaat lopen. Het heeft er alle schijn van dat deze spannende verhaallijn de hoofdmoot gaat vormen voor het beloofde spektakel dat op donderdag 28 december te zien is bij RTL 4. De vraag is of Wies de cliffhanger gaat overleven...

Meer over