Zomerstop

Dit zijn de favoriete cliffhangers van de GTST-cast

5 Juli 2019 12:55 | soap | Door Constance van Amstel

© RTL
De GTST-zomercliffhanger; Enerzijds is het jammer dat de serie er weer even mee ophoudt, aan de andere kant iets om naar uit te kijken. Het is altijd spannend en spectaculair.

Vrijdagavond is het zo ver, de laatste aflevering van Goede Tijden Slechte Tijden voor de zomerstop. Televizier spreekt Babette van Veen (Linda), Vincent Visser (Valentijn), Stephanie van Eer (Jojo) en Caroline de Bruijn (Janine) over die laatste, spannende aflevering van het jaar.

Wat vinden jullie van de cliffhanger dit jaar?

Stephanie: “De cliffhanger dit jaar is voor mij heel speciaal. Het is sowieso de eerste die ik meemaak sinds dat ik in de serie zit en mijn personage speelt ook nog eens een rol in de cliff. Jojo probeert zicht van haar beste kant te laten zien, maar dit pakt verkeerd uit. Dit kan nog wel eens grote gevolgen hebben voor haar en haar omgeving. Super spannend, natuurlijk!”

Caroline: “Dit jaar zijn er meerdere cliff-momenten in plaats van één grote stunt. Deze keer valt er niemand uit een vliegtuig of wordt bijna geplet op een autosloop, maar er gebeurt genoeg shockerends, zeker voor Janine!”

Extraatje

Voelt het als een extraatje om een rol in de cliff te hebben?

Babette: “Mijn rol is bescheiden hoor, dit jaar. Linda is betrokken in het verhaal van Janine, maar het is wel altijd een mooi moment om mee te beleven, inderdaad.”

Vincent: “Er wordt wel echt over gesproken van: ‘doe je mee in de cliffhanger?’. Het is wel een eer. Ik heb een rol in het verhaal van Jojo. En als ik afga op wat ik gespeeld heb, wordt dat heel spannend!”

Stephanie: “Het blijft altijd wel een dingetje, de cliffhanger. Het is ook hartstikke leuk als je daar dan aan mee mag doen, omdat deze aflevering toch altijd extra impact heeft voor de verhalen. Aan de andere kant blijft het ook gewoon een scene net zoals de vele andere die je elke dag speelt.”

Favoriet

Wat is jullie favoriete cliffhanger aller tijden?

Stephanie: “Mijn favo GTST cliffhanger is denk ik die van vorig jaar waarin Marly, Dilan en Beaudil een grote rol hadden. Ik wist toen dat ik in Goede Tijden zou gaan spelen en bekeek samen met de cast en crew de preview van de cliff. Dat was zo bijzonder! Dat moment is me ook heel erg bijgebleven.”

Babette: "Het zijn er zoveel! Ik heb niet echt een duidelijke favoriet, maar Bowien die aan een cliff hangt springt er voor mij wel uit."

Caroline: “Janine die levend begraven wordt, maar net op tijd gered wordt door Nina. En alsof dat nog niet genoeg is: ze kan daarom nét verhinderen dat Ludo met Sofia trouwt die doet alsof ze Janine is. Wat een plot. Heerlijk.”

Goede Tijden Slechte Tijden zie je vanavond om 20.00 uur bij RTL 4. De serie keert op maandag 2 september terug op de buis. Dan start het dertigste seizoen van Nederlands langstlopende soapserie.

Meer over